İletişime mimar atandı!

İletişime mimar atandı!

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, görevden ayrılmasına birkaç gün kala skandal bir atamaya imza attı

Eski Rektör Süleyman Okudan, SÜ Reklâmcılık bölümüne bölümle alakası olmayan bir mimar atadı

Selçuk Üniversitesi’ndeki görevi Aralık ayı sonunda dolan Rektör Prof. Süleyman Okudan, görevinin son döneminde mesleği mimarlık olan eşi Tıp Fakültesi’nde görev yapan bayan akademisyen Nur G’yi bir, eğitimi ve yetenekleriyle hiçbir ilgisi bulunmayan İletifim Fakültesi Reklâmcılık bölümüne Yardımcı Doçent olarak atadı. Olay, fakültenin diğer akademisyenleri tarafından yargıya taşındı.
YENİ YÖK BAŞKANI NE DİYECEK?
Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklâmcılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Altunbaş, “Sosyal Bilimlere sosyal bilimci atanabiliyordu ama bir mimarı da reklâmcı hoca yapmak hiç akıllara gelmemişti. Reklâmcılık eğitimini ne lisansta, ne yüksek lisansta, ne de doktora eğitiminde almış birini üst düzey reklâmcılık hocası olarak atamak oldubittiye getirilerek yapılacak bir atama olmasa gerek. Şimdi yeni Selçuk Üniversitesi Rektörü ve yeni YÖK Başkanı bu akıl almaz olayı kamuoyuna nasıl açıklayacak? Bundan sonra mimarlar, reklâmcılık bölümüne doğrudan yardımcı doçent olarak atanabilecekler mi? Ya da reklâmcılık bölümü öğrencilerinin herhangi reklam eğitim almasına gerek yok mu? Bu konuda akademik camia yanıt bekliyor” dedi.
TEHDİT ETMEDİ AMA UYARDI!
Konuyu mahkemeye taşıyan Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Altunbaş, davaya ilişkin tebligatın Yrd. Doç. Nur G.’ye ulaşmasının ardından Tıp Fakültesi'nde profesör olan eşi Hüseyin G. ile birlikte fakültedeki odasına geldiklerini bildirdi. Altunbaş şunları söyledi: “Sonra eşiyle birlikte odama geldiler. Benim yardımcım Yrd. Doç. İmran Uğur da odamdaydı ve yaşananlara şahit oldu. Her ikisiyle de benim odamda konuştuk ve niye bu atamanın yanlış olduğunu anlattım. Güzel güzel konuşuldu ancak 'davayı geri almamı almazsam işlerin kötüye gideceğini, tehdit etmediğini ama uyardığını' söyleyerek gergin şekilde gittiler. Yardımcım Yrd. Doç.Dr. İmran Uğur'a da doçent olmaması için uğraşacağını söylemişler.”
YÖK BAŞKANINA E-MAİL VE TWEET
Bu konuyu YÖK Başkanına e-mail ve tweet atarak duyurduğunu da açıklayan Doç. Dr. Hüseyin Altunbaş, “Şimdi dava devam etmektedir. Bu olayı YÖK başkanına tweet ve mesaj atarak duyurmaya çalıştım. Yani YÖK başkanının haberdar olduğunu söyleyebilirim. Reklâmcılıkla alakası olmayan bir mimar kafadan buraya atanıyor. Bu kişiye, ‘sizi nasıl reklâm dersine nasıl sokacağım’ dedim?  Bana ‘kitap okurum derslere girerim’ diye cevap verdi. Yüksek lisans yapsa, doktora yapsa o zaman gelsin ders versin. Başka fakültelerden gelip yüksek lisans ve doktora yapıyorlar. Burada kişisel bir durum yok. İlkelerimle ilgili bir durum var. Mimar olarak yüksek lisans yapsın, doktora yapsın. O zaman derslere girsin. Rektörün adamı olmakla bu işler olmaz. İletişim Fakültesi’nin onuru için bu mücadeleyi veriyoruz” diye konuştu. Rektör yardımcılarının da bu olaydan haberdar olduğunu aktaran Doç. Dr. Altunbaş, bu konuda sonuna kadar mücadele edeceğini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum