İletişim kurmaktan çok ileti gönderiyoruz
Selçuk Üniversitesi (SÜ) İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Altunbaş, millet olarak iletişim kurmaktan çok ileti gönderen bir millet özelliğine sahip olduğumuzu belirterek, ''İletiyi karşı tarafın anlaması için değil, karşı tarafın itaat etmesi olarak tasarlamaktan çok, karşı tarafın ikna olması olarak tasarlamayı öğrendiğimizde başarılı bireyler olmanın keyfini çıkartacağız'' dedi.
Altunbaş, yaptığı açıklamada, Konya'da 7-17 Aralık tarihlerinde düzenlenecek Mevlana'nın 738. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri öncesi taksicilerden turistik eşya satıcılarına, turizm işletmecilerinden lokantacılara kadar turistlerle nasıl iletişim kurulacağı, nasıl hitap edilmesi gerektiği, nasıl davranılacağı ve doğru bilgilendirilmeleri amacıyla eğitim verileceğini hatırlattı.
Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi'nde 1 Aralık tarihinde ''Etkili ve Doğru İletişim Herşeyi Değiştirir'' başlıklı sunumu yapacak olan Altunbaş, seminerin düzenlenmesindeki amacın, özelikle Mevlana Türbesi ve çevresindeki esnafların, yurtiçinden ve yurtdışından gelen turistlerin doğru bilgilendirilmelerini, onlarla iletişimin doğru kurulabilmesi, davranış şekillerinin nasıl olması gerektiği konularını ele almak olduğunu vurguladı.
Projenin, Mevlana için Konya'ya gelenlerin iletişim kazalarıyla gittiklerini fark eden bir proje olduğuna dikkati çeken Altunbaş, ''Bu proje şehrin tüm yönetici, vatandaş ve bireylerinin iletişim kazası yapmasının önüne geçmeyi amaçlıyor'' diyen Altunbaş, ''Öncelikle Mevlana ile ilgili hediyelik eşya alma dürtüsüyle Mevlana civarındaki satıcıların iletişimi anlaması, fark etmesi ve yönetmesi için ipuçları içerecek bir etkinlik olacak'' diye konuştu.
Şehrin iletişimin önemini algılaması anlamında projenin bir ilk olacağını ifade eden Altunbaş, şunları kaydetti:
''Bu eğitimin düzenli periyotlarla devam etmesi iletişimin davranışa yansımasını sağlayacaktır. Maalesef ki, Türk milleti olarak iletişim kurmaktan çok ileti gönderen bir millet olma özelliğine sahibiz. İletiyi karşı tarafın anlaması için değil, karşı tarafın itaat etmesi olarak tasarlamaktan çok, karşı tarafın ikna olması olarak tasarlamayı öğrendiğimizde başarılı bireyler olmanın keyfini çıkartacağız.''
Firmaların pazarlama ve satış ekiplerine ''satış artırıcı iletişim yöntemleri'' eğitimleri de veren Altunbaş, şehirlerin markalaşması konusunda ilk akademik çalışmalar yapan akademisyen olma özelliğine de sahip. Aynı zamanda Konya Reklamcılar Derneği Başkanı da olan Altunbaş, pazarlama, reklam kampanyaları, medya planlaması ve marka yönetimi konularında çalışmalar yürütüyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.