İlçelere yatırım yapılmalı

İlçelere yatırım yapılmalı

Tarım şehri Konya'nın sanayi imajı her geçen gün güçlenmeye devam ediyor. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Konya İl Müdürü Uğur Özalır, Konya sanayisinin gelişimini değerlendirerek, “Konya sanayisi yeniliğe açık. Yatırımcılar, ilçelere de yatırım yapma

Sanayisi belli tür ürünlere dayalı olmayan ve oldukça geniş bir sektörel alanda hizmet veren Konya sanayisi, gelişmesini sürdürmeye devam ediyor. Farklı yatırım avantajlarına sahip olan, bünyesinde farklı sektörlere hizmet imkanları sunan yapısı ile dikkatleri üzerine çeken Konya sanayisi, yeni istihdam alanları ile vatandaşlara umut kapısı oluyor. Yetkililer, Türkiye'de yer alan sanayi kolları arasında önemli bir noktada bulunan Konya sanayisinin gelişimini sadece merkezde değil, ilçelerde de sürdürmesi gerektiğini belirtiyor. Konya merkez ve ilçe sanayisi ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan İl Müdürü Uğur Özalır, Konya'ya geldiği günden beri sanayi ve ticaret alanında yaşanan gelişmelerin artış gösterdiğini belirtti. Özalır, “Konya'nın, coğrafik özellikleri göz önüne alındığı zaman, ekonomik yapısının ve özelliklerinin farklı sektörlerde hizmet edecek yeterlilikte olduğu görülüyor. Yatırımlar ilçelerde de desteklenmeli. Sanayi anlamındaki kalkınma tek noktadan değil ilçelere yapılan yatırımlarla da desteklenmeli. Kurum olarak çalışmalarımızın en önemli amacı bu yapıyı iyi değerlendirerek, Konya'yı sanayisini merkez ve ilçe bazında en üst noktaya çıkarmak. Konya,  Türkiye sanayisine değer katan önemli kaynaklar arasında yer alıyor. Konya'yı gelenekselleşen ve tüm dünyada var olan sektörler tarafından takip edilen bir marka haline getirmeyi istiyoruz” dedi. 

VİZYONUMUZLA SANAYİCİYE DESTEK OLDUK

Üretim yapan firmalara belgeler verdiklerini ve Konya genelinde üretim yapan firmalara verilen belge sayısının 7 bin 200'ye yaklaştığını dile getiren Özalır, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu rakamlara göre verilen belge sayısı bakımından Konya Türkiye'de dördüncü sırada yer alıyor. Kurum olarak çalışmalarımız kapsamlı olarak devam ediyor. Piyasa gözetimleri ve denetimleri yapıyoruz. Ölçü ayar birimleri, asansör makineleri ve basınçlı kaplar denetimlerimizi devam ettiriyoruz. En önemli gördüğümüz konulardan biri akaryakıt istasyonlarındaki pompa denetimleri oluyor. Periyodik denetimler, genellikle iki yılda bir yapılıyor. Yepyeni bir vizyon ile vatandaşlarımıza ve üreticilerimize destek oluyoruz. Sanayi tesisi kurmak sanıldığı kadar kolay bir durum değil. Bir yerde sanayi tesisi kurabilmek için gerekli olan bazı şartlar bulunur. Bakanlığımız yeni ismi altında TÜBİTAK ile birleşti. Bakanlığımız, sanayicinin ve iş dünyasının her türlü probleminden ilgilenmeye devam ediyor. İstişareye ve ortak akla açık problemleri birlikte değerlendirip, birlikte çözüm üretmeye açık çalışma anlayışları ile üretici destekleniyor. Tüm bu yapılanlar Konya ve Konya sanayisi meselelerine birlikte sahip çıkma iradesinin bir tezahürüdür.”

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ ÖNEMLİ

Uğur Özalır, ilçelerdeki hareketliliğin şehir merkezine göre biraz daha yavaş olduğunu ve bu durum dünyanın birçok yerinde aynı olduğunu belirtti. Özellikle üniversiteler ile sanayi arasındaki işbirliğini güçlendirecek çalışmalarının mevcut olması ve katma değer kalitesini yükseltecek hedeflerinin öncelikli olduğunu söyleyen Özalır, “Şehrimizde 5 tane önemli üniversite yer alıyor. İkinci teknolojik gelişme bölümü kuruldu. Birinci Teknokent 117 firma ile iş yaparken 2. Teknokent   25 firma kapasitesi ile hizmette yer alıyor. 2 AR-GE merkezi çalışmalarını devam ettiriyor. Konya'da 9 tane organize sanayi bölgesi yer alıyor. Bunlardan en büyüğü şehir merkezinde yer alan Konya Organize Sanayi Bölgesi. Merkezde ve ilçelerde yer alan organize sanayi bölgelerinde toplam 30 bin işçi çalışıyor. Bunlara destek olacak şekilde yine 47 tane küçük sanayi sitesi çalışmalarını sürdürüyor. Konya sanayisi o kadar büyük gelişmeler yaşıyor ki dünyanın ilk 500 firması içinde 10 tane Konya firması bulunuyor. Konya sanayisi, hızlı adımlarla büyük gelişmeler yaşamaya devam edecek. Bizler yatırımcıların ilçeleri de tercih etmesini istiyoruz. Çünkü ilçelerde de güzel gelişmeler yaşanıyor. Ereğli Organize Sanayisini ziyaret ettiğimde bu düşüncelerimin haklılığını bir kez daha anladım. Ereğli'de 50 tane firma ile güzel çalışmalar yapılıyor. Yatırımcılar ve vatandaşlar ticaret, sanayi ve bilim anlamında yaşanan gelişmeleri merak ediyor. Bu noktada basına çok önemli işlevler düşüyor. Konya ili modern tarım araçlarının en çok kullanıldığı illerimiz arasındaki yerini koruyor.  Konya'nın güçlü tarımsal özelliklere sahip olması, beraberinde birçok yeniliği ve gelişmeyi getiriyor” cümlelerini kullandı.

EMRE ÖZGÜL  merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.