İlçede de okullar hayat buluyor

İlçede de okullar hayat buluyor

Okulları halka açmayı hedefleyen ''Okullar Hayat Olsun'' projesi kapsamında Sarayönü Halk Eğitim Merkezi, başarılı bir çalışma yürütüyor.

Okulları halka açmayı hedefleyen ''Okullar Hayat Olsun'' projesi kapsamında Sarayönü Halk Eğitim Merkezi, başarılı bir çalışma yürütüyor.
     Sarayönü Halk Eğitim Merkezi, öğrencilerin ihtiyaç duyduğu kursları belirlemek için öğrencilere ve velilerine yönelik anket çalışması yaptı.
     Çıkan sonuçlara göre çalışmalara başlayan Halk Eğitim Merkezi ilçe genelinde bulunan okulların bünyesinde kurslar açmaya başladı.
     Sarayönü Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Ergüven, öğrencilerin ve velilerin ihtiyaç duyabileceği kursları tespit edebilmek amacıyla anket formları oluşturarak Sarayönü'ndeki tüm okullara gönderdiklerini söyledi.
     Çıkan sonuçları ise değerlendirerek yoğun olarak istenen kursları okulların bünyesinde açmaya başladıklarını vurgulayan Ergüven, ''Yaptığımız anketlerde ise ağırlıklı olarak Bilgisayar, Karate-Judo, Step-Aerobik, ders kursları, İlk Yardım, Bağlama ve Gitar, Aile Eğitimi ve Dikiş-Nakış kursları öne çıkıyor'' dedi.
     Burada amacın yaz tatillerinde ve hafta sonlarında boş duran okulları halka açmak, okullarla ilgili aidiyet duygusunu geliştirmek olduğunu anlatan Ergüven, şunları kaydetti:
     ''Hemen her mahallede bulunan eğitim ortamlarının daha etkin ve verimli şekilde kullanılması, bilgisayar laboratuvarı, okul bahçesi gibi alanların öğrenim saatleri dışında da eğitim vermeye devam etmesi de temel amaçlar arasında yer alıyor. Halk eğitim bünyesinde açılan kurslar, derslik ve öğretici gibi fiziki şartlar sebebiyle yetersiz kalabiliyor. Bu projeyle okullarımızdaki donanımlar hem daha büyük kitlelere sunulacak hem de fiziki nedenlerden dolayı açılamayan kurslar artık rahat rahat açılabilecek.'' 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.