İlahiyatçı Mustafa Uzunpostalcı vefat eti

İlahiyatçı Mustafa Uzunpostalcı vefat eti

Konya'da dini tahsil yapan hemen herkesin hocası olan Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi eski Dekanı Prof.Dr.Mustafa Uzunpostalcı vefat etti

Konya'da dini tahsil yapan hemen herkesin hocası olan Konya İlahiyat Fakültesi eski Dekanı Prof.Dr.Mustafa uzunpostalcı 84 yaşında Hakk’a yürüdü. Merhaba Gazetesi olarak merhum Prof. Dr. Mustafa Uzunpostalcı’ya Allah’tan rahmet, yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ederiz.

PROF. DR. MUSTAFA UZUNPOSTALCI KİMDİR?

Konya'da 1939 yılında dünyaya gelen Mustafa Uzunpostalcı, 1951'de Konya İmam Hatip Okuluna başlayıncaya kadar bazı hocalardan Kur'an-ı Kerim dersleri aldı.

Uzunpostalcı, 1958'de Konya İmam Hatip Okulundan mezun olduktan sonra İstanbul Yüksek İslam Enstitüsünde öğrenim gördü. Hukuk ve İslam Hukuku 1-2 kitaplarının yanı sıra Ebu Hanife'nin hayatını anlatan bir kitap kaleme alan Uzunpostalcı, yüksek İslam enstitülerinin ilahiyat fakültelerine dönüşmesinin ardından akademik çalışmalarını tamamlayarak doktor, doçent ve profesör unvanlarını aldı. Uzunpostalcı, 1993-1996 yılları arasında Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı olarak görev yaptı, 2006'da emekliye ayrıldı.

Mustafa Uzunpostalcı, fikri ve ilmi çalışmalarının yanı sıra konferans, seminer, panel ve eğitim programlarına katıldı.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum