İlahiyat öğrencilerinden YÖK'e tepki

İlahiyat öğrencilerinden YÖK'e tepki

İlahiyat Öğrencileri Platform’undan YÖK’ün formasyon kararına tepki göstermek amacıyla Şehir Meydanı’nda bir araya geldi.

Çok sayıda öğrencinin katıldığı protestoya, “Fırsat eşitliği istiyoruz, 5+1 YÖK artık” yazılı dövizlerle YÖK’e tepki gösterildi. Grup adına basın açıklaması yapan Enes Samancıoğlu, İlahiyat Fakültelerine formasyon derslerinin verildiğini fakat kontenjanların kısıtlandığını söyledi. 
 
Kontenjanların artırılması gerektiğini kaydeden Samancıoğlu, “Alınan kararların ne bilimsel ne de eğitsel bir karşılığı yoktur. Eğitimle ilgili alanlarda alınan kararlar birkaç kişinin insiyatifine bırakılmamalı, bilakis toplumun ihtiyaçları ve öncelikleri göz önünde bulundurulmalıdır. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı ihtiyaç belirtmesine rağmen, YÖK’ün kontenjanları daraltmasını anlamak mümkün değildir. Ayrıca doğrudan öğretmen yetiştirebilen İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü, alan eğitimi açısından yetersizliği düşüncesiyle kapatılırken ilahiyat mezunlarına formasyon imkanının daraltılmasına da ne derece sağlıklı bir karardır” dedi.
 
Necmettin Erbakan Üniversitesi’ne pedagojik formasyon sertifika programına yönelik bin 200 kontenjanın verildiğine dikkat çeken Samancıoğlu, “Bu kontenjanın fakültemizin hali hazırda 450 mezun olacak öğrencisi olmasına rağmen ayrılan kontenjan 100 olmuştur. Bu kontenjan yeterli değildir. Pedagojik formasyon hususunda bizler daha önce de bugün de hakkımızın geçici düzenlemelerle değil formasyon derslerinin asli kimliğine uygun olarak 4 yılık lisans dönemi içerisinde verilmesini ve herhangi bir ücret talep edilmemesini istiyoruz. Yıllardır formasyon konusunda kalıcı bir çözüm üretilmemiştir. Her yıl aynı sorun masaya yatırılmakla birlikte tatmin edici kararlar maalesef alınmamıştır. Tüm bunlara bakıldığında üniversite yönetimi ile YÖK sorumlulukları birbirine yüklemekte, bunun sonucunda mağdur olan ise biz öğrenciler olmaktayız” diye konuştu. Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.
OSMAN ÖZDEMİR - merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.