İl Genel Meclisi, süt üreticisini destekleyecek

İl Genel Meclisi, süt üreticisini destekleyecek

Konya İl Genel Meclisi, Nisan ayı toplantılarının üçüncü birleşiminde önemli kararlara imza attı.

Yoğun gündem maddeleriyle toplanan Meclis’ten, hayvancılığın gelişmesi için çiftçiye silajlık mısır ve yonca tohumu desteği ile Konya Üniversitesi Rektörlüğü’ne çalışma ofisi tahsisi kararı çıktı.

Toplantıda İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, ilk olarak yeni yapılması planlanan Meclis binasının projesini üyelere tanıttı. İçinde İl Genel Meclisi, Meclis üyelerinin çalışma odaları, İl Özel İdaresi’nin çalışma odaları, konferans salonları, çok amaçlı salonlar, motel, restoranlar bulunan kompleks için çok amaçlı bir proje hazırlandığını dile getiren Selvi, “Proje için çalışmalar son aşamaya geldi. Önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacak ve bu yılsonuna kadar tamamlanacak” dedi.

Gündemde, daha sonra makamdan gelen teklifler okundu. İlk teklifte, çiftçinin yüzünü güldürecek bir öneri yer aldı. Vali Aydın Nezih Doğan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri imzalı teklifte; hayvancılığın geri kalmasına sebep gösterilen kaba yem konusu gündeme geldi. Konya’da süt inekçiliği başta olmak üzere hayvancılığın kaba yemden yoksun olarak yapıldığı ve bu nedenle süt ve etteki verimliliğin düştüğü, maliyetlerin ise arttığına dikkat çekilen teklifte, çiftçiye silajlık mısır ve yonca tohumu desteğinde bulunması gerektiğine değinildi. Silajlık mısır ve yonca üretimi için ekim alanlarının süratle artırılması gerektiği vurgulanan teklifte, “Bu bakımdan İl Özel İdaresi olarak 2011 yılı da dahil olmak üzere her yıl belli miktarda bütçenin Tarımsal Faaliyetler Destekleme Yönetmeliği çerçevesinde üreticilere Silajlık Mısır ve Yonca Tohumu desteği sağlamak amacı ile tahsis edilmesi, sütün maliyetinin düşmesi ve Konyalı süt üreticilerinin sürdürülebilir kaliteli bir üretim yapmasını temin edecektir” denildi. Teklif, desteğin hangi boyutlarda olacağı, bütçelenmesi ve kapsayacağı alanlar araştırılmak üzere Tarım Komisyonu’na havale edildi.

KONYA ÜNİVERSİTESİ’NE GEÇİCİ TAHSİS

 

Gündemin diğer önemli bir maddesini Ankara Yolu üzerinde bulunan eski Köy Hizmetleri binasının Konya Üniversitesi Rektörlüğü’ne geçici çalışma ofisi olarak tahsisi oluşturdu. Konu ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu ile İçişleri Komisyonu’nun raporları okunup bir kere de Meclis üyelerinin müzakeresine açıldı. Yapılan görüşmelerin ardından komisyon raporu kabul edildi. Karara göre, söz konusu bina 31 Aralık 2011 tarihine kadar Konya Üniversitesi Rektörlüğü’ne tahsis edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.