İktidar, "Af"ta zamana oynuyor!

İktidar, "Af"ta zamana oynuyor!

MHP’nin 24 Haziran öncesinden beri ısrarla gündemde tuttuğu ve bir nevi şart koştuğu af ısrarına karşı ittifak ortağı iktidar cephesinde ise karışık sesler çıkmasına karşın net bir tavır yok.

Başkanlık sisteminin ilk Meclis’i çalışmalarına başladı. Gündeminde ise iki önemli konu bulunuyor. İki ay zaman alan 2019 Bütçe Yasa Tasarısı’nı komisyonlarda ve Genel Kurul’da görüşüp karara bağlamak ve 162 bin mahkûmu ve bütün toplumu ilgilendiren MHP’nin af kanun teklifi. MHP’nin 24 Haziran öncesinden beri ısrarla gündemde tuttuğu ve bir nevi şart koştuğu af ısrarına karşı ittifak ortağı iktidar cephesinde ise karışık sesler çıkmasına karşın net bir tavır yok.

İktidar, konuyu TBMM grup yönetimince ve hukukçularla inceleyip Cumhurbaşkanı’nın görüşünü açıklamasından sonra duruşunu netleştirecek. Ancak iktidar kulislerinden alınan bilgiye göre af konusunda iktidar, “Ne peşinen evet ne de hayır” diyecek. İki hafta sonra Meclis’e sunulan bütçenin aciliyeti nedeniyle ağırlık oraya verilecek.

AKP’DE AF ENDİŞESİ

Anayasa Mahkemesi’nin bazı maddeleri iptal etmesi ve kapsamının daha da genişletilmesi ile yaklaşık 250 bin mahkûmun olduğu Türkiye’de neredeyse bir genel af demek oluyor. Rahşan affında toplumun yaşadığı travmayı da dikkate alan iktidar, af çıkarmak için sadece MHP değil, Meclis’teki diğer partilerin de mutabakatını arayacak. Bu ise işin tam anlamıyla zamana yayılması demek. Kulislerde dolanan bir diğer iddiaya göre ise AKP, önce hayır diyecek, ardından bazı maddelerine kendine göre düzenleyecek ve toplumsal baskı gerekçesiyle af teklifi farklı bir şekle bürünecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.