İkinci Süreyya Ayhan vakası

İkinci Süreyya Ayhan vakası

Pekin 2008'de bayanlar 48 kiloda gümüş madalya kazanan milli halterci Sibel Özkan, 19 Ocak'ta Antalya'da başlayan kampa, Halter Federasyonu'nun davetine rağmen, bazı gerekçeler göstererek katılmadı.

2012’de dünya şampiyonluğunu hedefleyen Özkan’ın antrenmana evlilik ve derslerini bahane göstererek katılmaması, akıllara atletizmde 2004 yılında bin 500 metrede Avrupa şampiyonu olduktan sonra hocası Yücel Kop ile evlenen ve onun sözünden çıkmayan Süreyya Ayhan’ı getirdi. Atletizm sporunu zor koşullarda başlayan, bunun meyvesini şampiyonlukla alan Ayhan’ın, Yücel Kop’u dinleyerek idmanlara katılmamış en son Atletizm federasyonu ile davalık olarak, spor yaşamına veda etmişti.

Türkiye’nin ondan daha birçok Avrupa Şampiyonluğu beklediği Süreyya Ayhan’ın yaşadıkları hafızalardaki yerini korurken, olimpiyatlarda gümüş madalya kazanarak yetiştirme yurdundaki birçok gencin umudu olan Sibel Özkan’ın evliliğini ve ders yükünü bahane göstererek Antalya’daki kampa katılmaması halter camiasına bomba gibi düştü. Federasyonun davet yazısına verdiği cevapta bu ay yaptığı nikahı ve üniversitedeki derslerinin ağırlığını gerekçe göstererek, Avrupa şampiyonası için yapılan kampa katılmayı reddeden Özkan’ın telefonlarına ulaşılamaması da soru işaretlerini beraberinde getiriyor.
ÖZKAN’IN TELEFONLARINA KOCASI BAKIYOR
Türkiye’nin son zamanlarda uluslar arası alanlarda yetiştirdiği başarılı sporculardan biri olan Sibel Özkan’ın davetini reddetmesi üzerine, Halter Federasyonu Özkan'ın Konya'daki kulübü Kuyulu Sebil'e durumu yazıyla bildirdi. Kulüp yetkilileri de federasyonun yazısına verdikleri cevapta Özkan’ın telefonlarına ulaşamadıklarını belirterek, Özkan’ın telefonlarına eşi Ömer Öz’ün çıktığını ve onun da milli halterci ile aynı gerekçeleri mazeret gösterdiğini söyledi. 2012’de dünya şampiyonu olmayı hedefleyen milli sporcunun kampa katılmaması 6-12 Nisan tarihleri arasında Romanya’da yapılacak olan Büyük Bayanlar Avrupa Şampiyonası’na da katılmayacağı anlamına geliyor.
ÜNLÜ: HABER YALAN, ÖZKAN’LA DÜN(ÖNCEKİ GÜN)KONUŞTUM
Sibel Özkan’ın Antalya kampına katılmayacağı ilgili haber önceki gün ajanslarda iki kez yer aldı. Sabah saatlerinde servis edilen haberlerde milli sporcunun kimseye haber vermeden ortadan kaybolduğu, halter camiasında da hiç kimsenin Sibel Özkan’dan haber alamadığı belirtiliyordu. Başta Anadolu Ajansı olmak üzere birçok spor sitesinde yer alan haberlerde Özkan’ın kayıplara karıştığı vurgulanıyordu. Öğleden sonra saat 15:50 gibi Anadolu Ajansına düşen başka bir haberde ise Özkan’ın, “evliliği ve derslerini bahane ederek Antalya kampına katılmayacağı” belirtiliyordu.
Önceki gün görüştüğümüz Sibel Özkan’ın antrenörü Talat Ünlü ise Sibel Özkan’ın telefon kullanmadığını belirterek, Özkan ile kocasının telefonundan görüştüklerini söyledi. Ünlü, Sibel’in kendilerinden habersiz ortadan kaybolmadığını, derslerini bahana ederek kampa katılmadığını belirtti.
AKKUŞ: EVLİLİK NEDENİYLE KAMPA KATILMADI
Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş, milli sporcunun evlilik nedeniyle kampa katılmadığını doğruladı. Milli sporcuya Antalya’daki kampa katılması için davet gönderdiklerini, kendisinin dersleri ve evliliği öne sürerek kampa katılmayacağını bildirdiğini vurgulayan Akkuş şunları söyledi:
Sibel Özkan, ortadan kaybolmadı, dersleri ve evliliğini bahane ederek kampa katılmadı. Sibel, Büyük Bayanlar Avrupa Şampiyonası’na katılmayacak ama derslerini verdikten sonra aramıza katılacağını düşünüyorum.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.