İkinci el otomobil piyasasında neler oluyor?

İkinci el otomobil piyasasında neler oluyor?

İkinci el piyasasında yaşanan hareketlilik son zamanlarda ciddi anlamda artarken araç fiyatlarının da düşüş eğilimi içerisine girdiği açıklandı

Dolar kurundaki artış ve koronavirüs etkisiyle ikinci el araba piyasasında çok büyük fiyat artışları meydana gelirken son zamanlarda bu durum tersine dönmeye başladı. INDICATA tarafından yapılan analizde İkinci el araç fiyatlarında düşüşün sürdüğü ortaya koyuldu.

2020'nin Kasım ayında rekor seviyeye çıkan dolar kuru ve tüm dünya otomotiv sektörünü vuran koronavirüs salgını ikinci el araba fiyatlarının artışına neden olurken vatandaşların araba pazarlarından ve galerilerden eli boş döndüğü gözlemlendi. Son dönemde ise araç fiyatlarındaki düşüş dikkatlerden kaçmadı. Vatandaşların en çok merak ettiği konu ise ikinci el araba piyasasındaki düşüşün devam edip etmeyeceği oldu.

2.el araç stoğunun yönetiminde yeni nesil ticari analiz ve pazarı izleme yazılımı olan INDICATA son gelen verilerine göre İkinci el araç fiyatlarında düşüşün sürdüğü açıklandı.

INDICATA'nın ikinci el online pazar raporundan derlenen verilere göre,  2020'nin ilk ayı itibariyle ikinci el araç fiyatları, önceki aya kıyasla ortalama yüzde 1,4 gerilemişti. Gelen bilgilere göre, pazardaki fiyat düşüşü devam ediyor.

İkinci el online binek ve hafif ticari araç pazarında satışlar, bu yılın ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 28,49, bir önceki aya göre de yüzde 10,50 azalmıştı.

Ayrıca ocak ayındaki ikinci el araç fiyatları da önceki aya kıyasla ortalama yüzde 1,4 geriledi.

İKİNCİ EL ARABA FİYATLARINDA DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR

Yeni modellerin piyasaya girmesi ve cazip kampanyaların başlaması ile ikinci el piyasasındaki hareketlilik durdu. Bu da ikinci el otomobil almak isteyenlerin cazip fiyatlarda araç bulmasına olanak sağladı.

Otomobil almak isteyenler için fiyatların çok makul olduğunu söyleyen galericiler, son bir yılın en sakin günlerinin yaşandığını ifade ediyor.

"FİYATLAR SON 1 YILIN EN DÜŞÜĞÜ"

Galerici Egemen Kurtçu, fiyatlarda yüzde 14'ü bulan gerilemenin söz konusu olduğunu belirterek, ''Otomobil almak için doğru zaman. Kış mevsimi ülkemizde otomobil fiyatlarının düştüğü zamandır. Son bir yılın en düşük seviyesinde araç fiyatları.'' dedi.

Satış danışmanı Mustafa Bal ise "Aralık ve ocak ayında yüzde 5-10 arası düşme yaşandı" ifadelerini kullandı

İkinci el oto galerisine fiyatları ve modelleri görmek için gelen Yakup Köstekci, "Bir ay öncesine göre uygun ama iki ay sonra ne olacak? Bilemiyoruz. Araca da ihtiyacım var, fiyatlar düşükken almak istedim.'' diye konuştu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.