İkinci el otomobil fiyatlarında beklenmedik gelişme! Bu ilk kez oldu

İkinci el otomobil fiyatlarında beklenmedik gelişme! Bu ilk kez oldu

Türkiye'de ikinci el otomobil fiyatlarında uzun süredir yükseliş devam ederken beklenmedik bir gelişme yaşandı. Edinilen bilgiye göre fiyatlar bir anda düştü.

Türkiye'de ikinci el otomobil fiyatları zirveyi gördü. Yaklaşık olarak 4 yıldır kademeli bir yükseliş devam ederken ikinci el otomobil fiyatlarının bir anda düşmesi herkesi şaşırttı. Bu düşüş ise bir ilk olarak tarihe geçti.

SAHTE İLANLARA CEZA UYGULANDI

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ikinci el otomobil sektöründe yaşanan sorunlara değindi. Bakan Bolat, ikinci el araçlarda internet sitelerinde görülen fiyat artışı oyunlarının durması gerektiğini belirtti. Bu tür ilanlara karşı yaptırımlar uyguladıklarını belirten Bolat, "Sahte ilanlara ilişkin ağır cezai müeyyideleri uygulayacağımız yönetmelik değişiklikleri yaptık, bunların neticesini görmeye başladık." ifadelerini kullandı.

ikinci-el-pazarlik.webp

İKİNCİ EL OTOMOBİLDE FİYATLAR YÜZDE 15 DÜŞTÜ

"Otomotiv piyasasında ikinci elde piyasa fiyatlarında yüzde 10-15'lik düşüşler var." diye konuşan Bakan Bolat, "Sıfır araçlarda artık stoklar ortaya çıkartılmak zorunda kalındı, 'araç yok' kelimesi artık gündemden büyük ölçekte düştü. Sıfır otomotivde kolay kolay zam yapılamayan bir süreci yaşıyoruz. Gıda ve marketlerle ilgili de yoğun denetimlerimizi yapıyoruz. O konuda da çalışmalarımız devam ediyor. Denetimlerimiz artıyor ve artacak. Tarım ve Orman Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığımız olarak Gıda Fiyat Komitesi çalışmalarına devam ediyor." ifadelerini kullandı.

ikinci-el-fiyat.webp

FAHİŞ FİYAT UYGULAYANLARA YAPTIRIM VAR

Bakan Bolat, fahiş fiyat uygulamalarına karşı da hükümet olarak mücadele ettiklerini ifade ederek, "Bu noktada fahiş fiyat uygulaması ve haksız ticaret uygulamalarına karşı gereğini yapıyoruz." şeklinde konuştu.

Otomotiv sektöründe haziran ayında göreve geldikten sonra aldıkları önlemler ile çip krizi nedeniyle başlayan sıkıntıların büyük ölçüde bittiğini söyleyen Bolat, "Sektördeki çürük elmaları ayıklama gayreti içindeyiz. Bu konuda kanunların, yönetmeliklerin bizlere verdiği yetkileri en hızlı ve titiz bir şekilde kullanıyoruz ve bundan çekinmeyeceğiz. Amacımız ticaret düzgün ve dürüst şekilde yapılsın. Alıcının da tüketicinin de satıcının da kazanacağı makul fiyatlarda ve istikrarlı şekilde iç piyasa ortamını sağlamak hedefimiz." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
55 Yorum