İkinci el otomobil fiyatları bu kararla uçacak! Yüzde 15 zam geliyor

İkinci el otomobil fiyatları bu kararla uçacak! Yüzde 15 zam geliyor

Türkiye'de otomobil sahibi olmak isteyen milyonlarca vatandaş var. Son yıllara fiyatların hızla artmasıyla bu durum zorlaştı. İkinci el otomobil fiyatlarını etkileyecek yeni bir karar daha alındı. Bu doğrultuda yüzde 15 zam bekleniyor.

Türkiye'de milyonlarca vatandaşın en büyük hayali bir otomobil sahibi olabilmek. Özellikle üniversite okuyan gençler mezun olunca önce iş sonra araba sahibi olmak istiyor. Önceden bu durum çok kolay olsa da şimdilerde zorlaştı.

galeri-3.webp

PARA BİRİKTİREREK ARABA ALMA DÖNEMİ BİTTİ

5 yıl önce 10 maaşını biriktiren bir asgari ücretli otomobil satın alabiliyordu. Şimdi aynı otomobili satın almak isteyenlerin en az 20 maaş biriktirmesi gerekiyor. Alım gücündeki düşüşü de hesaba katarsak mevcut koşullarda birikim yapmak ve otomobil satın almak imkansız hale geldi.

sifir-oto.jpg

SIFIR OTOMOBİLLERDE İNDİRİM RÜZGARİ DEVAM EDİYOR

Son aylarda ikinci el otomobillere olan talep azaldı ve buna bağlı olarak fiyatlar gerilemeye başladı. Buna gerekçe olarak sıfır kilometre araçlarda başlatılan indirim kampanyaları gösterildi. Genel Güvenlik Yönetmeliği (GSR) 31 Ağustos tarihine ertelendi. Güvenlik donanımı olmayan araçların satışı bu tarihten itibaren yasaklanacak. Bu yüzden otomobil bayileri sıfır otomobillere yüzde 15'e varan indirim kampanyaları başlattı.

kinci-el-oto.webp

İKİNCİ EL FİYATLARINA ZAM BEKLENİYOR

Sektör temsilcilerinin analizlerine göre Eylül ayından itibaren sıfır otomobillere zam gelecek. Bu zamla ikinci el otomobiller daha cazip hale gelecek. Ancak ikinci el otomobil fiyatlarına da en az yüzde 15 zam gelebileceği söyleniyor. Bu durumda otomobil sahibi olmak isteyenlerin acele etmesi gerektiği belirtiliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum