İkinci el hareketlendi

İkinci el hareketlendi

Sıfır araç fiyatlarının yükselmesi ile ikinci el araç satışları da arttı. Hareketlilik Konyadaki oto alım satımı yapılan pazarlara da yansıdı. İkinci el fiyatları ise yüksek durumda.

Sıfır araç fiyatlarının yükselmesi ile ikinci el araç satışları da arttı. Hareketlilik Konya’daki oto alım satımı yapılan pazarlara da yansıdı. İkinci el fiyatları ise yüksek durumda.

 

Uzun yıllardır otomobil satıcılığı yapan Necati Gündoğar satışların iyi olduğunu söyledi. Sıfır araç fiyatlarının yükselmesi ile birlikte ikinci el satışların hareketlendiğini dile getiren Gündoğar, “Vergilerin yüksek olması sebebiyle ikinci el satışlarımız biraz hareketlendi. Fiyatlar eskiye göre biraz yüksek. Ama yinede günlük birkaç tane araç alım satımı yapıyoruz. Sıfır araç fiyatları ile karşılaştırdığımız zaman ikinci el fiyatları ideal” dedi. En fazla talebin binek otomobillere yönelik olduğunu belirten Gündoğar, kamyonet türü araçların vergisi yüksek olduğu için fazla satılmadığını ifade etti.

DİZEL ARABAYA TALEP YOĞUNLUĞU

Akaryakıt fiyatlarının yüksek olması sebebiyle daha çok dizel arabalara yönelme olduğunu ifade eden Necati Gündoğar, “Şu anda binek arabalar 5 bin TL’den başlıyor. Bu fiyattaki arabalarda artık en alt sınıf oluyor. Normal düzeyde araç olarak değerlendirdiğimiz, 10 bin TL ile 25 bin TL arası fiyatlardaki araçlarımız iyi düzeyde satılıyor. Genelde oto pazarına maddi durumu orta düzeyde insanlar geliyorlar” diye konuştu. Araç almak için pazara geldiğini ama fiyatları yüksek bulduğunu aktaran Necati Çimen ise, “İkinci el araç fiyatları sıfıra göre yine iyi durumda. Sıfır araç fiyatlarına baktığımız zaman çok yüksek. O yüzden ikici el araca yöneldik. Dizel orta sınıfta bir araç almayı düşünüyorum”dedi.

PAZAR DÜZENLENSİN

Oto pazarında, otopark eksikliği gibi sorunların olduğunu belirten Necati Gündoğar, pazara gelen insanların araç koyacak yer bulamadığını belirtti. Gündoğar, “Oto pazarının düzenlenmesi gerekiyor. İnsanların dinlenebileceği bir yer yapılmalı. Ayrıca düzenli bir şekilde tuvalet ve mescit yapılmalı. Madem burası oto pazarı olarak kullanılacak. Bunlar gereken şeyler. İnsanlar mağdur olmasın. Buranın oto pazarı görüntüsünde olması gerekmekte” dedi.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.