İkinci el araç satanları Türkiye'de bu şirket denetleyecek! 100 bin lira cezası var

İkinci el araç satanları Türkiye'de bu şirket denetleyecek! 100 bin lira cezası var

Türkiye'de ikinci el araç satanları bu şirket denetleyecek.

Türkiye'de ikinci el ve sıfır araç satışlarında yaşanan manipülasyonlar sonrası yeni karar alındı. Bundan sonra ikinci el ve sıfır araç satanlar denetlenecek.

İlan siteleri de bu konuda doğrulama yapmakla yükümlü olacak. Yani araba satarken ilan yüklenen web sitesi de denetleme yapmak zorunda olacak. Yönetmelik değişiminin önemli bir adım olduğunu ifade eden EBS Danışmanlık Genel Müdürü Erol Şahin, “Bu yönetmelik değişikliği ile, ilan sitelerine sahte bilgilerle ilan verilmesi, bu sahte ilanlarla spekülatif fiyat artışı ve kapora dolandırıcılığı yapılmasının önüne geçilmek istenmekte” dedi.

İkinci el araç ve gayrimenkul satışları hem yüksek fiyatları hem de dolandırma vakaları ile gündeme gelirken Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni yönetmelik Resmi Gazete’de yayınlandı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, son zamanlarda vatandaşın mağduriyetinin arttığına dikkat çekilerek düzenlemenin bir gereklilik olduğunun altı çizildi. Düzenlemenin ise 2 ay sonra yürürlüğe gireceği belirtildi.

Yönetmelikte yapılan değişiklikle ilan sitelerinde sahte hesaplar üzerinden ilan verilmesinin engellenmesi amaçlanırken, kişinin kendisine, eşine veya birinci ve ikinci derece akrabalarına ait olmayan ya da ilana konulan mülk sahibi tarafından yetki verilmeyen taşınmazın veya taşıtın ilana konulması yasaklanıyor. Bununla birlikte emlak komisyoncuları ve oto galericileri sahip oldukları yetki belgeleri ile doğrulama yaparak satışa yetkili oldukları taşıtı veya taşınmazı ilana koyabilecek.

Bahse konu yönetmeliklerde yapılacak değişiklikler ile mevzuata aykırı davrananlar hakkında her bir aykırılık için 10 bin Türk lirasından 100 bin Türk lirasına kadar idari para cezası uygulanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.