İkinci el araç piyasasında fiyatların düşeceği tarih açıklandı

İkinci el araç piyasasında fiyatların düşeceği tarih açıklandı

Türkiye'de ikinci el araç piyasasını takip eden milyonlarca vatandaşa müjde.

Ekonomik koşulların gün geçtikçe zorlaştığı Türkiye'de vatandaş geçim derdine düştü. Temel ihtiyaçlardan birisi olan ulaşımı sağlamak için bireysel araç kullanmak isteyenlerin ise işi zor. Son yıllarda sıfır ve ikinci el araçlara gelen fahiş zamlar vatandaşın belini büktü.

ikinciel-arac-piyasa.jpg

İyi maaş alan bir vatandaşın bile otomobil sahibi olmazı çok zor. Eskiden kolay bir şekilde otomobil sahibi olabilenler şimdi kötü bir otomobili satın alırken bile zorlanır hale geldi. Ticaret Bakanlığı ise artan ikinci el ve sıfır araç fiyatlarına ayar vermek maksadıyla çeşitli düzenlemelere imza attı.

otomobil-fiyatlari.jpg

Liste fiyatının üzerinde satılamayan ikinci el araçlarla birlikte piyasa az da olsa dengelendi. Birçok araç modelinin ucuzladığını gören vatandaşlar bu durumu sevinçle karşıladı. Ekonomi uzmanları ise ikinci el araçların tam anlamıyla hangi tarihte ucuzlayacağını duyurdu.

otomobil-piyasasi.jpg

Yeni alınan tedbirlerin etkisini göstermesiyle birlikte fiyat düşüşünün devam edeceğini aktaran uzmanlar tarih verdi. Edinilen bilgiye göre ikinci el araç fiyatlarının düşüşü için uzmanlar eylül, ekim ve kasım aylarına işaret etti. Fiyat düşüşlerinin 3 ay içinde daha da hızlanacağı belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum