İkinci 500 Büyük'te 14 Konya firması

İkinci 500 Büyük'te 14 Konya firması

"Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" listesine Konya'dan 14 firma girdi. Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, listeye giren Konyalı firmaları tebrik etti

"Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" listesine Konya'dan 14 firma girdi. Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, 2014 yılında listede 14 Konya firmasının yer bulduğunu ifade ederek ikinci 500'de yer alan firmaların geçen yıla göre üst sıralara tırmanmasının önümüzdeki yılarda ilk 500'e giren firma sayısını artıracağını söyledi. 

İkinci 500'de yer alan firmaların önümüzdeki dönemde kendilerine yeni hedefler koymaları ve ilk 500'ü hedeflemeleri gerektiğini söyleyen Başkan Öztürk, "İlk 500'de olduğu gibi ikinci 500'de yer alan firmalarımız da şehrimizin gurur kaynağı olmuşlardır. Firmalarımızın geçen seneye oranla üst sıralara tırmanması önümüzdeki yılarda ilk 500'e giren firma sayımızın artacağını göstermektedir. İlk 500 firma açıklandığında ifade ettiğimiz gibi, Türkiye’nin ihracatını en hızlı yükselten şehirlerinden biri olan, işsizlik rakamları en düşük şehir olan Konya’nın ekonomik potansiyeli daha fazla sayıda büyük firma çıkaracak güce sahiptir. Konya’dan daha fazla büyük marka firma çıkarmalıyız.

KOBİ ağırlıklı Konya sanayisi fason mantığını ve salt üretim endeksli anlayışı bir kenara bırakmalıdır. Önemli bir diğer nokta da küçük şirketler olarak; hem firmamızın hem de ürünlerimizin değerini artıramıyorsak firmalarımız birleşme yoluna gidebilmelidir. Tüm dünyada örnekleri olduğu gibi firma birleşmeleri dünya çapında marka şirketler ve marka ürünler çıkarabilirz Konya’nın bölgesel ve ulusal markalarının artması hem Konya’nın, hem de Türkiye’nin zenginleşmesine büyük katkılar sağlayacaktır. Listeye giren firmalarımızı kutluyor gelecekte daha büyük hedeflerle şehrimizin gururu olacak atılımı göstermelerini temenni ediyorum" şeklinde konuştu. 

İSO İLK 1000 LİSTESİNDE AĞIRLIK TARIM SEKTÖRÜNDE

Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik, İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) açıkladığı ikinci 500 listesindeki 14 Konya firmasını tebrik ederek, ilk 500 deki 10 firma ile birlikte Konya’nın ilk 1000 içerisinde 24 firma ile temsil edilmesinin Konya’nın üretimden gelen ekonomik gücünü göstermesi açısından önemli olduğunu belirtti. Konya’nın bu başarısının, şehrimizin ekonomik olarak gelişmesine büyük katkı ve moral verdiğini belirten Çevik “ Bu başarı Konya olarak, Türkiye’yi bölge coğrafyayı doyurma, aynı zamanda bir sanayi, turizm ve ticaret şehri olma kararlılığımızın bir göstergesidir. Konyalı sanayicimizin, tüccarımızın ürettiğine katma değer katıp dünyada pazar bulma becerisi her türlü takdiri hak etmektedir. İş dünyasının temsilcisi olarak bizler, bir ‘dünya kenti’ olan Konya’nın üreterek yükselmesinin çabasındayız. Türk özel sektörünün gelecekle ilgili hedefler ortaya koyma cesaret ve kararlılığını, uygulanan akılcı politika, oluşan istikrar ve gücünü milletten alan iradeden aldığını ifade eden KTB Başkanı Hüseyin Çevik, bu açıdan sağlam temel ve ilkelere bağlı, kazanımların kaybedilmeyeceği bir hükümetin kurulmasını arzu ettiklerini söyledi. İSO’nun açıkladığı ilk 1000 listesi içerindeki Konyalı 24 firmadan 14 tanesinin tarım ve tarıma dayalı sanayi kuruluşu olmasının, Konya için, tarımın ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini belirten Çevik, “Son on yılda Dünya’da gelirler yüzde 33 artarken, tarım ürünleri fiyatları yüzde 176 arttı. Yani gelecek dönemde dünyada tarımla uğraşan ülkeler ön plana çıkacaklar. Alt yapı sorunları çözülmüş KOP Bölgesi tarımsal üretimiyle, sanayiye de ticarete de en büyük kaynak olmaya devam edecektir. Nüfusunun çoğunun geçimini tarım ve tarıma dayalı sanayiden kazandığı Konya, ülkemizde olduğu kadar yakın ülkeler arasında da önemli bir tarımsal üretim merkezidir. Suyla buluşturulacak bir Konya Ovası, üretim kapasitesiyle birlikte, bunların sanayi ürünü olarak ihracında da önemli bir merkez olacaktır ” diyen Çevik, İSO İlk 1000 sıralamasına girerek, Konya’nın ve Türkiye’nin gelişmesine büyük katkı yapan firmaların başarılarının artarak devam etmesini dileyerek, yöneticilerini ve personelini tebrik etti.

 

      SIRA                         FİRMA

  1. 1                     Hekimoğlu Un
  2. 26                   Akbel Süt
  3. 113                 Kombassan Kağıt
  4. 147                 Komyapı
  5. 197                 Büyük Hekimoğulları Gıda
  6. 243                 Altınapa Değirmencilik
  7. 283                 Atiker Metal
  8. 321                 Safa Tarım
  9. 334                 Kompen
  10. 366                 Selva Gıda
  11. 373                 Komgıda
  12. 426                 İzi Süt
  13. 475                 Gitaş
  14. 485                 Tosunoğulları Mobilya

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.