İhsanoğlu Öcalan'ı serbest bırakabilirim demişti

İhsanoğlu Öcalan'ı serbest bırakabilirim demişti

Milliyetçi Hareket Partisi aday listelerinin teslimine birkaç saat kala günün sürprizini yaptı, Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday gösterdi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP'yle ortak aday olarak gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu genel seçimlerde İstanbul 2. Bölgede MHP'den birinci sıra adayı oldu.

Ekmeleddin İhsanoğlu hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan ve Selahattin Demirtaş ile yarışmış ve kaybetmişti.

ÖCALAN SORUSUNA ŞOK CEVAP

İhsanoğlu'na, Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecinde Öcalan'ın serbest kalmasına yönelik bir hamle yapıp yapmayacağı sorulmuştu. Ekmeleddin İhsanoğlu ise Cumhurbaşkanı olduğu takdirde "toplumda mutabakat varsa buna uyarım" diyerek PKK lideri Öcalan'ı serbest bırakabileceğine işaret etmişti.

MHP'Lİ SEÇMENİN EN HASSAS OLDUĞU KONU

Şimdi ise aynı İhsanoğlu, milliyetçi damarın en yoğun olarak yaşandığı partiden yani MHP'den aday.. MHP yönetimi ve Bahçeli, seçim kampanyasını ülkenin bölündüğü, vatanın parçalandığı ve Öcalan'ın serbest kalacağı iddiaları üzerine oturttu. İhsanoğlu'nun adaylığının ardından hem partisinin hem kendisinin Öcalan ve PKK konularına nasıl yaklaşacağı merak konusu oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.