İhracatta Meksika ile işbirliği artırılabilir

İhracatta Meksika ile işbirliği artırılabilir

Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, Mexico Cityde Dış Ekonomik İşler Kurulu (DEİK) tarafından organize edilen ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile TOBB/DEİK Başkanı Rifat Hisa

Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, Mexico City’de Dış Ekonomik İşler Kurulu (DEİK) tarafından organize edilen ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile TOBB/DEİK Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katıldığı Türk-Meksika İş Konsey Toplantısı’na katıldı. KTO Başkanı Öztürk, “Konya’nın ihracatının güçlü olduğu sektörlerde Meksika ile iş ilişkilerimizi artırabiliriz” dedi. 

Başkan Öztürk toplantıyla ilgili değerlendirmesinde “Meksika’da düzenlenen G-20 Bakanlar Toplantısı dolayısıyla TOBB/DEİK öncülüğünde Türk işadamlarının katılımıyla Türk-Meksika İş Konsey Toplantısı düzenlendi. Toplantılarda dünyaca ünlü yatırımcılara Türkiye ile ilgili bilgi verilme fırsatı sağlandı. Dünyanın 11. büyük ekonomisi olan Meksika 300 milyar dolar ihracat yapan bir ülkedir.  İhracatının büyük kısmını ABD’ye yapan Meksika diğer taraftan dünya ekonomisinde gelecekte daha fazla söz sahibi olacak Güney Amerika ülkelerine de coğrafi yakınlık içerisindedir. 113 milyon nüfusla dinamik bir pazara sahip olan Meksika Türk ihracatçıları için önemli fırsatlar sunabilecek bir ülkedir. Ekonomisini geliştirmek isteyen ülkeler yeni işbirlikleri oluşturmak zorundadır. Bu açıdan Türkiye ve Meksika arasında yeni işbirlikleri kurulmalı, iki ülke arasında karşılıklı ticari ilişkileri artırmalıyız. Bu çerçevede Meksika gezisi son derece verimli geçmiştir” diye konuştu.

Oda olarak Konya’nın ihracat rakamlarının artırılması için ihracat ağının genişletilmesi çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Öztürk, “Katıldığımız Meksika iş gezisinde işbirliği sağlanacak sektörler hakkında bilgi edindik. Konya’nın güçlü olduğu makine ve otomotiv yan sanayi sektörlerinde Meksika ile işbirliğimizi artırabiliriz. Şehrimizin yurt dışında tanıtımı ve bu çerçevede iş bağlantılarının sağlanması bu dönemde büyük önem taşımaktadır” dedi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.