İhbarsız elektrik kesilemez

İhbarsız elektrik kesilemez

Dağıtım şirketlerinin önceden haber vermeksizin elektriği kesmelerine tepki gösteren Enerji Bakanı Taner Yıldız, programlı kesintiler olması halinde şirketin bunu bildirmesi gerektiğini söyledi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, özelleştirmenin ardından elektrik dağıtımı yapan firmalara vatandaşın ulaşamamasının mazeretinin olamayacağını söyledi. Şirketlerin vatandaşla mutlaka muhatap olması gerektiğini ifade eden Yıldız, ihbarsız kesinti yapılmasını vatandaşların kendilerine bildirmesi durumunda gereğini yapacaklarını kaydetti.

Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ (UEDAŞ) değerlendirme toplantısı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın katılımıyla yapıldı. Toplantıda konuşan Yıldız, Türkiye'nin özel sektörle büyümeye karar verdiğini belirtti. 10 yılda 32 bin megavatlardan 54 bin megavatlara ulaştıklarını ve özel sektörün payının yüzde 54'e çıktığını kaydeden Yıldız, kısa ve orta vadeli programlara göre yüzde 75 civarına ulaşması gerektiğini ifade etti. Kayıp kaçaklar konusunda 2015'e kadar Türkiye'de yüzde 15 olan yapının yüzde 9 civarına inmesi gerektiğini vurgulayan Yıldız, bu hedefe inandıklarını ve gerçekçi bulduklarını aktardı. Bakan Yıldız, "ABD ve AB ülkelerinin petrol konusundaki ambargosunun ardından İran'ın misilleme olarak İngiltere ve Fransa'ya doğalgaz akışını azaltmasında Türkiye'nin tutumu nedir?" sorusu üzerine, Türkiye için Bileşmiş Milletler kararlarının bağlayıcı olduğunu, AB kararlarının ise bağlayıcı olmadığını ifade etti.

Özellikle Bursa'da vatandaşların elektrik dağıtım şirketine ulaşmakta güçlük çektiği ve muhatap bulamadığı yönündeki şikâyetleri dinleyen Bakan Yıldız, şu değerlendirmeyi yaptı: "Vatandaşın ulaşamamasıyla alakalı özel sektörün de bir mazereti olamaz. Çağrı merkezlerinin mekanik bir bekletmesinin haricinde bire bir muhatap olacağı bir yapıyı tavsiye ediyoruz. Vatandaşımızın kendisine son derece şeffaf yaklaşıldığını hissetmesi lazım. Ben genel müdür iken gece 2'de dağıtım merkezinde çağrı merkezinin başına oturduğumu hatırlarım, 15 yıl kadar önce. Yani vatandaşınızla muhatap olacaksınız. Gerek özel sektörde gerek kamuda, vatandaşımızın mutlaka derdini anlatacağı ve muhatap olacağı bir yapının sağlanmış olması lazım." Yıldız, vatandaşların çok şikâyet ettiği 'ihbar gönderilmeden elektrik kesilmesi' konusunda şirketleri uyardı. İhbar gönderilmeden elektrik kesintisi yapılamayacağına işaret eden Yıldız, "Eğer varsa, ben bugün akşama kadar Bursa'dayım, bizzat görevlendireceğim, sayın valimiz başta olmak üzere herkes bu işten sorumludur. Bir vatandaşımız kendisine uyarı gelmeden elektriğinin kesildiğinden bahsediyorsa mutlaka faturasını ibraz etsin ve desin ki elektrik dağıtım hizmetlerine, 'benim şu abonem, herhangi bir ihbar yapılmaksızın elektriğim kesildi'. Gerekçesi neymiş bunu bir öğrenelim. Bunu sormak vatandaşımızın hakkıdır." ifadelerini kullandı. Enerji Bakanı, önceden programlı kesintiler olması halinde şirketin bunu bildirmesi gerektiğini kaydetti. Yıldız, bir soru üzerine, UEDAŞ'ın lisansının iptalinin gündemde olmadığını ifade etti.

BURSA'YA ENERJİ VERİMLİLİĞİ MERKEZİ

Bu arada, Türkiye'nin en büyük enerji verimliliği merkezinin kurulmasına yönelik protokol dün Bursa'da imzalandı. Enerji Bakanlığı'nın desteği ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) 2 milyon liralık katkısıyla Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı (BUTGEM) bünyesinde kurulacak tesis, enerji verimliliğinde Bursa ve Türkiye'nin eğitim, araştırma ve proje geliştirme merkezi olmayı hedefliyor. Konu ile ilgili protokol, Bakan Taner Yıldız, Bursa Valisi Şahabettin Harput, BTSO Başkanı Celal Sönmez, BUTGEM Başkanı İlhan Parseker, Bursa Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Uğur ve Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ferudun Kahraman'ın katılımıyla imzalandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.