İged Başkanı Ataol: Kesintisiz Büyüme İçin İstikrar Şart

İged Başkanı Ataol: Kesintisiz Büyüme İçin İstikrar Şart

İstanbul Genç İşadamları Derneği (İGED) Başkanı Hüseyin Ataol, Türkiye’nin 5-6 senede başarılı büyüme rakamları yakaladığını belirterek,” Son dönemde Avrupa ülkelerine göre ekonomik büyümemiz kesintisiz devam ediyor.

İstanbul Genç İşadamları Derneği (İGED) Başkanı Hüseyin Ataol, Türkiye’nin 5-6 senede başarılı büyüme rakamları yakaladığını belirterek,” Son dönemde Avrupa ülkelerine göre ekonomik büyümemiz kesintisiz devam ediyor. Bunun için istikrar şart.” dedi.


Ataol, ” Borsa İstanbul’un (BIST) bilhassa ülke dışından gelen açıklamalar nedeniyle gerileme eğiliminde olduğu günleri görüyoruz. Buna paralel olarak doların yukarı yönlü eğilimi ithalat yapan firmalarımız için negatif bir durum yaratıyor. Finans sektörümüzün dış şoklara karşı dayanıklılığı büyümemize olumlu katkı sunacak. Bu kaçınılmaz bir hakikat.” ifadelerini kullandı.

“ÜRETİM ODAKLI BÜYÜME EN BÜYÜK HEDEF OLMALI”

Hüseyin Ataol, Türkiye’nin üretim odaklı büyümesi gerektiğini vurgularken, şunları kaydetti:

“ Avrupa ve Amerika eksi büyüme yazarken biz büyüdük. Burada önemli olan üretim odaklı bir büyüme modelini benimsememiz. Bunu artık hepimiz biliyoruz. Üretip ihraç etmek için yenilikçi olmak birinci kural. Benim umudum tam. Şu an olmasa da Türkiye gelecekte dünyada adından sıkça söz ettirecek. Ancak bu sene için konulan yüzde 4 büyüme hedefi, bugüne kadar gelen rakamlara baktığımızda kolay görünmüyor. Bu hedefi yakalamak için finansal piyasalarda istikrarı yakalamak şart.”
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.