Iğdır’da ’özel Eğitim Hizmetleri’ Semineri

Iğdır’da ’özel Eğitim Hizmetleri’ Semineri
Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından özel eğitime gereksinim duyan çocukların daha iyi eğitim almaları yönünde 81 ilde başlatılan ‘Özel Eğitim Hizmetleri’ seminerleri Iğdır’d...

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından özel eğitime gereksinim duyan çocukların daha iyi eğitim almaları yönünde 81 ilde başlatılan ‘Özel Eğitim Hizmetleri’ seminerleri Iğdır’da başladı.

Kurtuluş İlkokulu’nun konferans salonunda düzenlenen seminere İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sedat Bilir, özel eğitim öğretmeni Mehtap Olgun ve ilk, orta ile lise müdürleri katıldı. İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sedat Bilir, bu seminerlerin temel amacının okulöncesi, sınıf ve branş öğretmenleri ile okul idarecilerinin okullarda karşılaşılan özel eğitim sorunları hakkında bilgilendirmek olduğunu söyledi. Bilir, “Bu seminerlere il genelinde 2 bin 800 öğretmen ve idareci katılacaktır. Eğitim ilimizde özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin daha bilinçli bir şekilde eğitilmesi amaçlanmaktadır” dedi.

Yaşadığımız hayat çerçevesinde her alanda özel eğitime muhtaç insanlar olduğuna dikkat çeken İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt ise, “Bu yüzden özel eğitimin gündemimizde olması gereken önemli bir mevzudur. Dolayısıyla biz bu önemli konuya duyarsız kalamayız. Merkez ve ilçelerde bu seminerleri başlattık. Bir takım yeni bilgiler edinme yönünde bu seminerler önemli. Bir idarecinin okulunda özel eğitime muhtaç bireyin varlığının farkında olması, bir öğretmenin sınıfında özel eğitime muhtaç bir bireyin eğitimin nasıl olması gerektiği konusunda hassas olması lazım. Bu anlamda bakanlığımız, 81 ilde eş zamanlı resmi takvim dahilinde bu seminerleri başlattı. Biz zaman zaman bu tür etkinlikler yaparak, bu görevi ifa ediyoruz. Özel eğitim her an hepimiz için geçerli olabilir. Yapılan araştırmalarda toplumumuzda özel eğitime muhtaç birey sayısı yüzde 10’un altında değildir. Yine engelli birey oranı yüzde 15-20’ler civarındadır. Dolayısıyla bu kadar önemli bir konuyu teğet geçemeyiz. Farkındalık oluşturmak için bugün burada açılışını yaptığımız bu seminerlerde güncel konuları ele alacağız. Özellikle tanımlama konusu çok önemlidir. Bir bireyin özel eğitime muhtaç olup olmadığını tanımlaması lazım. Daha sonra onu hayatımızla bütünleştirmek, çocukların fiziksel ve bedensel özellikleri, sunulacak eğitim, eğitim mekanları, yetiştirme metotları, eğitim programları alanlarında görevimizi itina ile yapmalıyız. Bu çalışmalarda görev alacak olan idareci ve öğretmenleri kutluyorum" şeklinde konuştu.

Özel eğitim öğretmeni Mehtap Olgun da, semineri düzenlemelerindeki temel amacın özel eğitim öğrencilerinin daha kaliteli eğitim almalarını sağlamak, özel eğitim ile ilgili okullarda karşılaştıkları sorunları daha iyi anlayabilmek, onlara daha kolay çözümler üretebilmek olduğunu söyledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.