İflasın eşiğindeydi, kayyım atandı!

İflasın eşiğindeydi, kayyım atandı!

Balıkesir Karesi ve Altıeylül Süt Üreticileri Birliği Başkanı Cihat Şimşek, yarım asrı geride bırakan Yörsan’a kayyım olarak atandı.

Türkiyenin en önemli kuruluşlarından olan Yörsan’a Balıkesir Karesi ve Altıeylül Süt Üreticileri Birliği Başkanı Cihat Şimşek kayyım olarak atandı. Süt ve süt ürünleri sektöründe yarım asrı geride bırakan Yörsan Gıda geçen yıl konkordato istemişti.

Birlikten yapılan yazılı açıklamada, Yörsan’ın iflas kararının beklendiği bir dönemde dilekçe sunulması üzerine mahkeme heyetince iflas erteleme kararının verildiği ve Şimşek’in bu şirkete kayyum atandığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

 

“Balıkesir Karesi ve Altıeylül İlçeleri Süt Üreticileri Birliği Başkanımız Sayın Cihat ŞİMŞEK’in, Yörsan’nın iflas kararının verilmesinin beklenildiği dönemde mahkeme heyetine sunduğu dilekçe doğrultusunda iflas erteleme kararı verildi ve mahkeme heyeti tarafından kayyum olarak atandı.
Yörsan firmasının Ekim 2018 yılında şirketin mali yapısında olumsuz etkilenme olması dolayısıyla konkordato ilan etmesinin ardından başlayan süreçte üretim devam etmesine karşın Aralık ayı içinde mahkemeden iflas istemesi üreticilerin, süt tedarikçisi firmaların ve işçilerin alacaklarını alamayarak mağduriyet yaşayacak olması Süt Üretici Birliklerini harekete geçirmiş ve sürece somut olarak müdahil olunmuştur. Balıkesir Süt Üreticileri Birlik Başkanımız Sayın Cihat ŞİMŞEK, iflas sürecinin her kesimi zor durumda bırakacağını göz önüne alarak mahkemeye sunduğu raporlar neticesinde iflas verilmesi sürecin erteleme kararının alınmasında etkili olmuştur. Üretici temsilcisi birliklerinin talebi doğrultusunda mahkeme başkanı tarafından kayyum olarak atanmıştır.”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şimşek, konkordato verildiği günden itibaren üretici temsilcisi olarak süreci yakından takip ettiklerini ifade etti. Üreticilerin yüksek miktarda alacaklarının bulunduğunu aktaran Şimşek, şunları kaydetti:

TAŞIN ALTINA TÜM GÖVDEMİZİ KOYMAYA HAZIRIZ

Cihat Şimşek konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

 

“Konkordato verildiği günden itibaren üretici temsilcisi olarak süreci yakından takip ediyoruz. Üreticilerimizin yüksek miktarda alacakları bulunuyor. Üreticilerimizin ve süt tedarikinde bulunan şahısların mağdur olmaması için buradayız. Mahkeme heyetine hukukçularımız tarafından sunduğumuz dilekçede, ‘Yörsan fabrikasının faaliyete geçmesi için gereken hammaddeyi karşılayabiliriz. Fakat yürütülen mali sürecin şeffaf bir yönetim anlayışı ile bu işin paydaşları olan her kesimin sürece dahil edilmesi gerekir. Bu şartlar sağlanırsa biz süt birlikleri olarak bu değerin kaybolmaması için zaten taşın altında olan elimizin yerine tüm gövdemizi koymaya dün olduğu gibi bugün de hazırız’ dedik.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.