İflas eden Türk firması çalışanlarını tazminatsız kovdu! Fabrikası 327 milyon liraya satılacak

İflas eden Türk firması çalışanlarını tazminatsız kovdu! Fabrikası 327 milyon liraya satılacak

Türkiye'de faaliyet gösteren dev firma iflas edince yüzlerce çalışanını kovmuştu. Tazminatını alamayan işçiler eylem başlatmıştı. Söz konusu fabrika icradan satışa çıkarıldı. Fabrika için belirlenen muhammen bedel 327 milyon lira olarak belirlendi.

Ekonomik krizin etkileriyle Türkiye ve dünya genelinde yüzlerce firma iflas etti. Dev tesislerin kapısına kilit vurmasına herkes şaşırdı. Bunlardan bir tanesi 40 ülkeye ihracat yapan bir elektrik firması. Sektörün liderleri arasında yer alan Elimsan kısa süre önce iflas etti. 1 yıl önce konkordato ilan eden firma hakkında iflas kararı verilmişti. Kocaeli'de faaliyet gösteren fabrikanın iflası herkesi şok etti.

iflas-88568585.jpg

ELİMSAN 200 İŞÇİSİNİ TAZMİNATSIZ KOVDU

Bir zamanlar 300 çalışanı olan firma iflasla birlikte 200 işçisini tazminatsız bir şekilde kovdu. İflastan önce aylarca maaş alamayan işçiler mağduriyetlerinin giderilmesi için eylem başlatmıştı. Elimsan ile ilgili dikkat çeken bir gelişme daha yaşandı. Kocaeli İcra Dairesi, fabrika binaları ve arsasının satışı için ilan yayınladı.

iflas-1.jpeg

FABRİKA BU TARİHTE SATILACAK

Yayınlanan ilana göre; Cengiz Topel Havaalanının yanında D-100 Karayolu üzerinde bulunan 175 dönümlük fabrika arsası, fabrika binaları ve içindeki ekipmanları satılacak. Satış için 327 milyon 28 bin 844 lira muhammen bedel belirlendi.

elimsan-magdurlar.jpg

Açık artırma ile yapılacak satışların birinci aralığı tarihi 11 Ocak 2024 - 18 Ocak 2024, ikinci aralığı tarihi ise 6 Şubat 2024 - 13 Şubat 2024 olarak açıklandı. Satışta işten çıkartılan, alamadıkları tüm tazminatları ve maaşları için dava açan işçiler de hazır bulunacak. İşçiler haklarının verilmesini talep edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
34 Yorum