İef’ye İlk Kez Konuk Olan Diyarbakır’a Büyük İlgi

İef’ye İlk Kez Konuk Olan Diyarbakır’a Büyük İlgi

İzmir Enternasyonel Fuarı'na ilk kez katılan ve bu yılki onur konuğu olarak tarihi, turistik değerleri, yerel tatları ve el sanatlarıyla tanıtılan Diyarbakır’a, ziyaretçiler yoğun ilgi gösteriyor. Diyarbakır’ın İzmir ile olan bağını...

İzmir Enternasyonel Fuarı'na ilk kez katılan ve bu yılki onur konuğu olarak tarihi, turistik değerleri, yerel tatları ve el sanatlarıyla tanıtılan Diyarbakır’a, ziyaretçiler yoğun ilgi gösteriyor.

Diyarbakır’ın İzmir ile olan bağını güçlendirmek için fuarı önemli bir adım olarak gördüklerini söyleyen Diyarbakır İl Kültür ve Turizm Müdürü Tevfik Arıtürk, “Kentimizin fuarda en iyi şekilde temsil edilmesi için Diyarbakır Valiliği koordinesinde, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Dicle Üniversitesi, Diyarbakır İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Birliği, TÜRSAB, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Diyarbakır Ticaret Borsası ve Turizm İşletmeleri ile STK’ların destekleriyle eksiksiz bir şekilde hazırlandık.” dedi.

Ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördüklerini ifade eden Arıtürk, “Büyük bir coşku ile hazırlandığımız İzmir Enternasyonal Fuarı, İzmir ve civar illerde yaşayan Diyarbakırlılar ile buluşma fırsatı sağladı. Diyarbakır’ın tarihinden yerel kültürüne, mahalli yemeklerine, el sanatlarından, örf ve adetlerine tüm yönleriyle ziyaretçilerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Standımız şehrimizi görmemiş ve görme fırsatı bulamamış olanların şehrimizin binlerce yıllık geçmişinin sırlarını taşlarında ve kitabelerinde barındıran büyük bir kültür hazinesi olduğunu görmeye gelenlerle dolup taşıyor.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.