İçişleri Bakan’ı Güler’e Roket Başlıkları İçin Soru Önergesi

İçişleri Bakan’ı Güler’e Roket Başlıkları İçin Soru Önergesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Adana’da bir TIR’da ele geçirilen roket başlıkları ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Muammer Güler'e soru önergesi verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Adana’da bir TIR’da ele geçirilen roket başlıkları ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Muammer Güler'e soru önergesi verdi.

Uyuşturucu ihbarı nedeniyle yapılan operasyon sırasında bin 200 adet roket başlığının Adana’da ele geçirildiğinin hatırlatıldığı önergede, “Tesadüfen uyuşturucu operasyonu nedeniyle bu silahların ele geçirilmesi son derece manidardır. Özellikle sınır ihlallerinin sıklıkla yaşandığı ve bunun uluslararası toplumların da dikkatini çektiği ve dış gezilerde bu tür sorulara muhatap olunduğu da bir gerçektir. Bu olayın ülkemizde yaşanan Suriye kaynaklı ilk olay olmadığı da bir gerçektir.” denildi.

"ÖNLEMLER NELERDİR"

Keskin, Güler’in yazılı olarak cevaplaması için şu soruları yöneltti: “Ülkemizin güvenliğini tehdit edecek boyutta olumsuzlukların yaşandığı sınır ihlallerinin önlenmesi ve güvenliğin sağlanması amacıyla ne tür önlemler alınmıştır? Alınmış ise bu önlemler nelerdir? Ülkemizde üretildiği tespit edilen bu denli büyük çaptaki mühimmatın tesadüfen ele geçirilmesi istihbarat zaafiyetinin olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir. Reyhanlı’da 53 yurttaşımızın ölümüne yol açan ve en son el kaide terör örgütü tarafından yapıldığı kesinlik kazanan patlamanın, istihbarat zaafiyetinden kaynaklandığı ortadayken, bu yeni olay ciddi istihbarat zaafiyetinin hala yüksek düzeyde devam ettiğini göstermektedir. İstihbarat zaafiyetini ortadan kaldırmaya yönelik ne tür çalışmalar yapılmıştır? Yapılan bu çalışmalar sizce yeterli midir? TIR’larla büyük çapta sevkiyatların yapılıyor olması, sınır kapılarının denetimsiz ve güvenli olmadığını ortaya koymuştur. Son olayın dışında şu ana kadar başka mühimmat yakalanmış mıdır? Yakalanmış ise bunların miktarları ve cinsleri nedir? Bu ve benzeri olaylar nedeniyle kaç Suriye vatandaşı yakalanmış ve bunlarla ilgili ne tür işlemler yapılmıştır? Ele geçirilen roket başlıkları ile ilgili olarak yapılan ilk açıklamada başlıkların Suriye’ye gönderileceği açıklanmış idi. Şu ana kadar kaç kişi gözaltına alınmıştır? Ve bunların kaçı Suriye vatandaşıdır? Ve hangi terör örgütüne mensup oldukları tespit edilmiştir?”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.