İçişleri Bakanı Güler: Şehitlerimizi İncitecek Hiçbir Yaklaşımın İçinde Olmadık

İçişleri Bakanı Güler: Şehitlerimizi İncitecek Hiçbir Yaklaşımın İçinde Olmadık

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Çevik Şube Müdürlüğü’nde şehit aileleri için verilen iftara katıldı.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Çevik Şube Müdürlüğü’nde şehit aileleri için verilen iftara katıldı. Ankara Çevik Şube Müdürlüğü’nün önünde yapılan iftara birçok polis, gazi ve şehit ailesi katıldı. İftar programından önce Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi.
İçişleri Bakanı Muammer Güler burada yaptığı konuşmada Gezi Parkı olaylarının polise karşı sistemli ve tertipli bir kampanyaya dönüştüğünü söyledi. Çözüm süreci ile ilgili olarak ise Güler, “Şehitlerimizin aziz ruhlarını incitecek hiçbir adımın, hiçbir üslubun yaklaşımın içinde olmadık ve bundan sonra da olmayacağız” ifadelerini kullandı.

Polisin gücünü yasalardan aldığını ve yasaların verdiği yetki çerçevesinde görevini yerine getirdiğini belirten Güler, “Ülkemizde yaşanan son gelişmeler önemli bir dönemden geçtiğimizi ifade ediyor. Bu süreç içerisinde özellikle Taksim Gezi Parkı odaklı eylemlerde polise karşı sistemli ve tertipli bir kampanyaya dönüşen olaylara şahit olduk. Tüm bu süreçlerde polis teşkilatımız hiç şüphesiz büyük bir sınavdan geçmiştir. Polisimiz ve özellikle çevik kuvvet birimlerimiz amirlerinden aldığı emirlerle kanunun tanıdığı yetkilerle hukuk ve meşruiyet içinde kalarak görevini başarılı şekilde yerine getirmiştir. Türk polisi demokrasinin hiçbir zaman dışına çıkmamıştır. Hukuku çiğneyecek hiçbir tavır ve davranışın içinde olmamıştır. Polisimiz, bu olayda sayın başbakanımızın da ifade ettiği gibi çok önemli ve çok zorlu bir demokrasi testinden başarı ile geçmiştir. Bu eylemelerde yetki aşımına giren hatalı işlem yapan arkadaşlarımız olabilir. Polisimizin iyi niyetinden, görev aşkından hiçbir şüphemiz yoktur, onlarla da ilgili olarak kanuni gereği elbette yapılır. Bireysel hataları bütün bir emniyet teşkilatının tamamına yansıtmak mümkün değildir” şeklinde konuştu.

“EYLEMLERİN HEDEFİNDE DEMOKRASİ VE TÜRK POLİSİ VAR”

Polisin son olaylarda ortaya koyduğu fedakârlığın her türlü takdirin üzerinde olduğunu vurgulayan Güler, "Bu eylemler şiddet, yıkım ve saldırganlığın üst düzeye çıktığı bir Vandalizm’e dönüşmüştür. Hedefinde demokrasimiz, hedefinde milli irade ve Türk polisi vardır. Sizler uzun saatler görevinizin başında gösterdiğiniz sabır, itidal ve tahammülle şüphesiz bu eylemlerin önündeki en güçlü davranışı sergilediniz. Bunu halkımız bilmektedir ve sizleri takdirle ve minnetle karşılamaktadır.” dedi.

“ŞEHİTLERİMİZİ İNCİTECEK HİÇBİR ADIMIN İÇİNDE OLMADIK”

Yaptığı konuşmada çözüm sürecine de değinen Güler şöyle devam etti: “Ülkemizin uzun yıllardır başına bela olan bölücü terörü bitirmek için başlattığımız çözüm sürecinde de şehit analarını üzecek, gazilerimizin rencide edecek, şehitlerimizin aziz ruhlarını incitecek hiçbir adımın, hiçbir üslubun yaklaşımın içinde olmadık ve bundan sonra da olmayacağız.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.