İçişleri Bakan Güler, Midyat’ta Suriyelilerle Bayramlaştı

İçişleri Bakan Güler, Midyat’ta Suriyelilerle Bayramlaştı

Kurban Bayramı münasebetiyle Mardin’de bulunan İçişleri Bakanı Muammer Güler, Midyat’ta Suriyeli sığınmacılar için kurulan çadır kenti ziyaret etti.

Kurban Bayramı münasebetiyle Mardin’de bulunan İçişleri Bakanı Muammer Güler, Midyat’ta Suriyeli sığınmacılar için kurulan çadır kenti ziyaret etti. Çadır kentte Suriyelilerin bayramını 'İdkin ımbarık’ diyerek kutlayan Bakan Güler, çocuklara harçlık verip, çadırları dolaştı.

Suriyeli sığınmacılar için kurulan 10 bin kişi kapasiteli çadır kente gelen İçişleri Bakanı Muammer Güler’e Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Mardin AK Parti Milletvekili Abdurrahim Akdağ, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, AK Parti il ve ilçe yöneticileri eşlik etti.
İdari birimde kamp çalışmaları hakkında brifing alan Güler, kısa süreli yaptığı toplantıya kampın Suriyeli 12 muhtarı da katıldı.

“BİZ KARDEŞLERİMİZİ SAHİPSİZ BIRAKAMAYIZ”

Suriye’de devam eden durumun son bulması ve demokratik bir yönetime kavuşması dileklerinde bulunan Güler, “Yönetim, maalesef kendi vatandaşlarını zalimane bir davranışla öldürüyor, yakıyor, yıkıyor ve maalesef kimyasal silah bile kullanmaktan geri kalmıyor. Bu bir insanlık utancıdır, ayıbı değildir artık, bir insanlık utancıdır, bir mezalimdir. Dünyanın gözü önünde sergilenen bu mezalime elbette uluslararası bir tepki de gelmiştir. Biz kardeşlerimizi orda sahipsiz bırakamayız. Bizim kapımız onlara açıktır çünkü biz aynı kaderi yüzyıllarca paylaşmış, aynı değerlere inanan insanlarız. Onların zor zamanı bu zamandır, zor zamanında onların yanında olmak bizim görevimizdir. Komşuluk kardeşlik işte bu zamanda gereklidir. Sayın Başbakanımız, son bakanlar kurulu toplantısında, bütün bakanlarımıza, Türkiye’deki bütün çadır kentlerin bizzat ziyaret edilmesi, oradaki kardeşlerimizin bayramlarının kutlanması, sevincine iştirak edilmesi konusunda bize görev verdi. Sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan’ın selamlarını getirdim. ” diye konuştu.

Güler, daha sonra çadır kentte bulunan askeri birlik, güvenlik görevlileri ve çalışanları ziyaret edip, bayramını kutladı. Çadır kentte Suriyeli bir grupla bayramlaşan Güler, karşılaştığı ilgiden dolayı memnun olduğu görüldü.

“HOŞ GELDİN ABİ”

Kampta, okuma yazma kurslarında Türkçe öğrenen bir grup çocuk, Bakan Güler’e ‘Hoş geldin abi’ şeklinde tezahüratlarda bulundu. Güler, çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Çadır kentte, konteyner kentte bulunan bütün Suriyeli vatandaşların bakanlarca ziyaret edildiğini vurgulayan Bakan Güler, konuşmaları tercüman vasıtasıyla Suriyelilere tercüme edildi. Güler yaptığı konuşmada, “Sevgili kardeşlerim, değerli dindaşlarım; siz bizim kardeşlerimizsiniz, komşularımızsınız. Bu sizin dar zamanınız, zor zamanınız işte biz bu zamanda sizlerin yanındayız.” dedi.

“DİNDAŞIZ, KOMŞUYUZ”

Suriyeli vatandaşlara buluşan Güler konuşmasına şu şekilde devam etti: “Dindaşız, komşuyuz, her şeyden önce de insanız. Onun için birbirimizin zor zamanında, birbirimize sahip çıkmak zorundayız. O nedenle biz sizin zor zamanınızda kapımızı açtık, yüreğimizi açtık, Mardin’de, Midyat’ta, Türkiye’nin her tarafında herkes size yardım etmenin gayreti içerisindedir.”

“ALLAH KİMSENİN DÜZENİNİ BOZMASIN”

Konuşmaları sık sık Suriyelilerce alkışlanan Güler, “Allah’ın izni ile bu zalim yönetim gidecek, Suriye ıslaha kavuşacak ve siz kendi ülkenizde, kendi kaderinizi tayin etme hakkınızı kullanarak orada kardeşçe bir yönetim kuracaksınız. Allah kimsenin yuvasını bozmasın, düzenini bozmasın, alıştığından geri bırakmasın, zor zamandır, bununda kendi içinde zorlukları vardır, kolay değildir bu kadar insanı bir arada tutmak, onlara bakmak, ama gördüm ki burada arkadaşlarımız, Valimiz, Kaymakamımız, bütün devlet, bütün Türkiye Cumhuriyeti devletinin imkanları seferber edilmiş, her türlü ihtiyacınızın karşılanması için, sizin burada huzur içinde yaşamanız için her türlü imkan sağlanmış." ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE İÇİN DUA İSTEDİ

Suriyeli vatandaşlardan Türkie için dua etmesini isteyen Bakan Güler, “Bu mübarek bayram gününde sizlerden istiyoruz ki; dualarınız Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve Türk milletinin yanında olsun inşallah ve Allah’ın Kahhar sıfatıyla da zalimleri yola getirmesini de dileyecek dualarda bulunun inşallah." şeklinde sözlerine devam etti.

Buradan çadırları dolaşan heyet, çadırlarda bayram şekeri almayı ihmal etmedi. Suriyeli bayanın çadırında bağdaş kurup oturan Güler, Arapça konuşarak, bayanın durumunu sordu. Çocuklarına harçlık veren Bakan Güler, kocası hakkında bilgi aldı ve bir an önce kavuşması dileklerinde bulundu.

“BAŞBAKAN’DAN EN KÜÇÜK ÇOCUĞA KADARA TEŞEKKÜR EDERİZ”

Bakan Güler’in konuşmalarını dinleyen ve söz hakkı isteyen Mahmut Abdullah isimli sığınmacı “Türkiye sınırları içerisinde buluna Suriyeliler adına ve kendi adıma konuşuyorum. En tepeden, başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye halkının en küçük çocuğa kadar hepinize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Bu sırada Türkiye’de çocuğundan haber alamadığını belirten Suriyeli Emine Abdullah isimli sığınmacı Recbo Mobhon isimli çocuğunun bulunmasını istedi. Bu sırada Vali Dr. Ahmet Cengiz not aldıktan sonra bulunması için gerekli girişimin sağlanacağını kaydetti. Bakan Güler ve beraberindeki heyet daha sonra belde ziyaretleri ve AK Parti ilçe teşkilatında bayramlaşmak üzere çadır kentten ayrıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.