İç Anadolu'da kültür sanat

İç Anadolu'da kültür sanat

Konya Devlet Tiyatrosu ''İstanbul Efendisi'' adlı oyunla izleyiciyle buluşacak

ANKARA (A.A) - Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda ''Dost'', ''Bahar Noktası'', ''Sırça Kümes'', Anadolu Üniversitesi (AÜ) Tiyatro Anadolu'da ''Polisler'' ve ''Beş Para Etmez Varyete'' adlı oyunlar sahnelenecek. Ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nun yaşamını konu alan ''Dost'' adlı tek kişilik oyunu Veysel'in yaşamından ve röportajlarından Şehir Tiyatroları oyuncusu Tolga Serim derledi. Aşık Veysel'i oyuncu Kazım Sinan Demirer'in canlandırdığı oyun, yarın ve 10 Nisanda Haller Gençlik Merkezi Tepebaşı Sahnesi'nde, 14 Nisanda da Turgut Özakman Sahnesi'nde izlenebilecek.
William Shakespeare'in yazdığı, Can Yücel'in uyarladığı ''Bahar Noktası'' adlı oyun, aşkın insanları düşürdüğü halleri anlatan, düşle gerçek arasında gidip gelen bir komedi. Çok sayıda oyuncunun rol aldığı oyun 10 ve 11 Nisanda Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı'nda sahnelenecek. Pulitzer ödüllü oyun yazarı Tennessee Williams'ın yazdığı, yönetmen Emre Koyuncuoğlu'nun sahneye koyduğu ''Sırça Kümes'' adlı oyunda, Şehir Tiyatrosu sanatçılarından Elif Melda Yılmaz, Bilge Cezayirli, Sermet Yeşil ve Serhat Onbul rol alacak. Büyükşehir Belediyesi Haller Gençlik Merkezi Tepebaşı Sahnesi'nde 13 ve 15 Nisanda sahnelenecek oyun, 1930'ların ABD'sinde büyük ekonomik kriz döneminde ayakta kalmaya çalışan 3 kişilik ailenin çatışmalarını, özlemlerini ve hayal kırıklıklarıyla örülmüş hüzünlü hikayesini anlatıyor. Tiyatro Anadolu'da Slawomir Mrozeck'nin yazdığı, İlham Yazar'ın yönettiği ''Polisler'' adlı oyun, yarın ve 10 Nisanda izlenime sunulacak. Arif Pişkin, Hakan Atalay, Tolga İskit, Gökhan Azlağ, Yonca Sekmen ve Ümit Aydoğdu'nun rol aldığı oyunda, polislerin başından geçen komik hikayeler ele alınıyor. Tiyatro Anadolu'da ''Beş Para Etmez Varyete'' adlı oyun 13 ve 14 Nisanda sahnelenecek. Brecht'in ''Üç Kuruşluk Opera'' adlı eserinden uyarlama yapan Ümit Aydoğdu, oyunun yönetmeni. Müziklerini Oktay Köseoğlu, dansını Emre Karaca'nın hazırladığı oyun, izleyicileri toplumsal koşulları düşünmeye iten anlatımlar içeriyor.

KONYA

Konya Devlet Tiyatrosu (KDT), ''İstanbul Efendisi'' isimli oyunu sahneleyecek. Musahipzade Celal'in yazdığı, Tomris Çetinel'in yönettiği oyunun dekor tasarımı Gül Emre, giysi tasarımı Sevgi Türkay, ışık tasarımı Ahmet Karademir'e ait. Tuncay Aynur, Özge Mirzalı, Cengiz Uzun, Doğan Doğru, Özgür Baş, Ahmet Çökmez ve Ebru Gülerarslan'ın da aralarında bulunduğu kalabalık bir oyuncu kadrosunun rol aldığı oyunda, İstanbul Kadısı Savleti Efendi'nin batıl inançları nedeniyle yaşadığı zorluklar anlatılıyor. ''İstanbul Efendisi'', yarın saat 20.00, 10 Nisan Cumartesi günü  saat 15.00 ve 20.00'de sahnelenecek. 14 Nisanda 3. Bin Nefes Bir Ses Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali başlıyor. onya Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde 1 Nisanda açılan Elmas Mendi'nin resim sergisi 10 Nisana kadar gezilebilecek.

SEMA PROGRAMI VE MEHTER KONSERİ

Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı, Zafer Meydanı'nda yarın saat 15.00'te, 13 Nisan Salı günü Kültürpark'ta konser verecek.
Büyükşehir Belediyesi Sema Topluluğu da Mevlana Kültür Merkezi'nde 10 Nisanda Türk Tasavvuf Müziği konseri verecek, ücretsiz gösteri sunacak.

SİVAS

Ankara Devlet Tiyatrosu, Sivas'ta bu hafta ''Tek Kişilik Şehir'' adlı oyunu sahneleyecek. Behiç Ak'ın yazdığı, Serhat Nalbantoğlu'nun yönettiği, Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı oyun, 10 Nisana kadar saat 19.00'da izleyiciyle buluşacak. Dekor ve giysi tasarımı Işın Mumcu'ya, ışık tasarımı Şükrü Kırımoğlu'na ait olan oyunda Cüneyt Mete, Devrim Yakut, Benian Dönmez, Merve Gül, Melih Duran ve Halit İlker Altan rol alıyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.