İç Anadolu'da Kültür Sanat

İç Anadolu'da Kültür Sanat

Eskişehir'de "Dost", "Bit yeniği", "Azizlikler" ve "Nilüfer'in Bebeği" adlı oyunlar sahneleniyor. Konya devlet tiyatrosu "Uysal Yurttaş Projesi" isimli oyunu sahneleyecek. Kayseri Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Tiyatro Topluluğu 2 oyunla seyirciyle b

(A.A) - Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarında "Dost", "Bit Yeniği", "Azizlikler" ve "Nilüfer'in Bebeği" adlı oyunlar sahneleniyor. Ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nun yaşamını konu alan "Dost" adlı tek kişilik oyunu Aşık Veysel'in yaşamından ve röportajlarından Şehir Tiyatroları oyuncusu Tulga Serim derledi. Aşık Veysel'i oyuncu Kazım Sinan Demirer'in canlandırdığı oyun, yarın Haller Gençlik Merkezi Tepebaşı Sahnesi'nde, 3 Martta da Turgut Özakman Sahnesi'nde izlenebilecek. Georges Feydeau'nun yazdığı, Haldun Dormen'in yönettiği "Bit Yeniği" adlı oyun, Sanat ve Kültür Sarayı'nda 27 ve 28 Şubatta seyirciyle buluşacak. Ali Eyidoğan, Evren Can Serim, Yalçın Özen, Ercüment Yılmaz, Melda Yılmaz, Bilge Cezayirli, Mete Ayhan, Murat Danacı, Zafer Ergül, Ferhat Onbul, Özlem Boyacı Onan, Hakkı Kuş ve İsmail Dündar'ın rol aldığı oyunda, birbirini aldatmaya çalışan çiftin hikayesi konu ediliyor. Yazar Aziz Nesin'in eserlerinden derleme yapan Genco Erkal, "Azizlikler" adlı oyunu sahneye koyuyor. Erkal, alışılmış tarzı olan güldürü ve eleştiriye Aziz Nesin'in eserleriyle yer veriyor. Elçin Tezcan, Zafer Ergül, Ali Eyidoğan, Hakkı Kuş, İsmail Dündar ve Serkan Sezgin'in rol aldığı oyun, 2 ve 4 Martta Haller Gençlik Merkezi Tepebaşı Sahnesi'nde izlenime sunulacak. Emine Kaygun'un yazdığı "Nilüfer'in Bebeği" adlı çocuk oyununda Özlem, Berkay, Nilüfer ve Deniz'in okula gidiş maceraları konu ediliyor. Reji tasarımını Emine Kaygun ve Haluk Yüce, dekor tasarımını Tülay Kale, kostüm tasarımını Meryem Yönlüer'in üstlendiği oyunda Berkay Akın ve Özlem Baykara rol alıyor. Oyun, Çağdaş Cam Sanatları Müzesi Çocuk Sahnesi'nde 2 ve 4 Martta izleyiciyle buluşacak.

KONYA

Konya Devlet Tiyatrosu "Uysal Yurttaş Projesi" isimli oyunu sahneleyecek. Yönetmenliğini Hasan Öztürk'ün yaptığı "Uysal Yurttaş Projesi"nin dekor tasarımı Murat Atak, ışık tasarımı Ersen Tunççekiç'e ait. Oyunda, Alpay Aksum, Volkan Çetinkaya, Gökçe Yurtsal, Şebnem Büyükkalkan, Ozan Çobanoğlu, Fırat Çınar, Mustafa İriilter, İzzet Gündoğdu, Ömer Köroğlu, Emre Taşgın, Elçin Hotamışlı rol alıyor. Yurttaşlarını uysallaştırarak her türlü duruma itaat eder hale getirmek isteyen bir iktidar ve buna direnen insanların öyküsü şeklinde özetlenebilecek oyun, yarın ve 27 Şubat Cumartesi günü izlenebilecek. KDT, "Orkestra" isimli çocuk oyunuyla minik izleyicilerin karşısına çıkacak. Zeki Yorulmaz'ın yazdığı, Volkan Çetinkaya'nın yönettiği oyunda, dekor ve giysi tasarımı Özlem Karabay, ışık tasarımı Hakan Özdemir'e ait. Özgür Baş, Ebru Gülerarslan, Ahmet Çökmez, Çağatay Çiftçi, Berfu Kılıç, Eren Özyalçın, Yaşar Özboz'un rol aldığı oyunda, yaramaz trompet, kırılgan viyolonsel, babacan kontrbas, flüt ve titrek trompetin birbirinden çok farklı yaradılışta enstrümanlar olduğu, her birinin tek başlarına kendilerine özgü sesler ve ezgiler yaratabilirken bu yeteneklerinin bir araya gelerek muhteşem bir müziğe dönüşeceğinin fakına varmadıkları anlatılıyor. Oyun, 2 ve 3 Martta sahnelenecek.

SEMA PROGRAMI VE MEHTER KONSERİ

Konya Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde 15 Şubatta açılan Muhsin Kaleli'in yağlı boya resim sergisi 27 Şubata kadar gezilebilecek. Nodira İbrahim Jumanısyazova'nın resim sergisi 2 Martta sanatseverlerle buluşacak. Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı, Zafer Meydanı'nda yarın saat 15.00'te, 2 Martta ise Kültürpark'ta konser verecek. Büyükşehir Belediyesi Sema Topluluğu, Mevlana Kültür Merkezi'nde 27 Şubatta Türk tasavvuf müziği konseri verecek, ücretsiz sema gösterisi sunacak.

KAYSERİ

Kayseri Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Tiyatro Topluluğu, bu hafta 2 oyun sahneleyecek. Konservatuvar Tiyatro Topluluğu "Vay Başımıza" adlı oyunu 26 ve 27 Şubatta, çocuklara yönelik "Meddah Amca" adlı oyunu ise 28 Şubatta Şehir Tiyatrosu'nda sahneleyecek. Konservatuvar Türk Halk Müziği Topluluğu ise 28 Şubat Pazar günü Şehir Tiyatrosu'nda Kayseri türkülerinden oluşan konser sunacak.

SİVAS

Sivas Devlet Tiyatrosu (SDT) bu hafta "Duvarların Ötesi" adlı oyun ile "Kelebeğin Günlüğü" adlı çocuk oyununu sahnelemeye devam edecek. Turgut Özakman'ın yazdığı, yönetmenliğini Doğan Yağcı'nın, yönetmen yardımcılığını Ulaş Ersoy'un yaptığı "Duvarların Ötesi" adlı oyun, bugün, yarın ve 27 Şubatta sahnelenecek. Reji asistanlığını Esra Ertör'ün, dekor tasarımını Murat Gülmez'in, kostüm tasarımını Funda Çebi'nin, ışık tasarımını Zeynel Işık'ın yaptığı oyunda Arif Yavuz, Mustafa Yıldıran, Mehmet Demiralp, Fatih Özyiğit, Filiz Demiralp ve Cevat Duman rol alıyor. Oyun, hapishaneden kaçan idam mahkumlarının genç bir öğretmeni rehin alarak eski bir zeytin deposuna saklanmalarını ve orada yaşamları uğruna verdikleri gerilim dolu macerayı anlatıyor. SDT, 3 Martta da "Kelebeğin Günlüğü" adlı çocuk oyununu sahneleyecek. Bir kelebeğin kısacık ömründe başından geçenlerin, kurduğu güzel dostlukların, karşılaştığı zorlukların ve doğanın gizeminin anlatıldığı, Ali Yoleri'nin yazdığı oyunun yönetmenliğini Mustafa Yıldıran yapıyor. Oyunda Mustafa Yıldıran, Esra Ertör, Filiz Demiralp, Alara Koçyiğit, Serpil Temel, Ahmet Morgül, Türkan Gül, Koray Keleş ve Özge Aktaş rol alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.