"Huzur, Şehitler Ve Ailerinin Vakur Duruşu Sayesinde Sağlandı"

"Huzur, Şehitler Ve Ailerinin Vakur Duruşu Sayesinde Sağlandı"

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türkiye'de huzur ortamının şehitler sayesinde yaşandığını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türkiye'de huzur ortamının şehitler sayesinde yaşandığını söyledi. Çelik, "Şehitlerin aileleri bilsin ki onlar bizim çocuklarımız, bu memleketin çocukları. Ebediyen şehitlerimiz ve onların ailelerine milletimiz minnettar kalacaktır." dedi.

Çelik, partisinin Adana İl Başkanı Ziyattin Yağcı'yı ziyaret ederek bir süre görüştü. Ardından il teşkilatındaki Kurban Bayramı programına katılıp partililerle bayramlaştı. Miletvekili Fatoş Gürkan'ın da katıldığı bayramlaşma öncesi konuşan Çelik, Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyanın bir takım sıkıntılarla bayrama girdiğini söyledi.

Suriye'de zulmün devam ettiğini anlatan Çelik, burada 4 milyon insanın açlık ve gıdasızlık tehdidi altında olduğunu bildirdi. Çelik, "Türkiye'de Kurban Bayramı idrak edilirken yanı başımızdaki kardeşlerimiz açlıkla imtihan ediliyor. Türkiye elinden geldiği kadar gücünün yettiği kadar bu kardeşlerine kucak açıyor, yardım ulaştırmaya çalışıyor. Bayram inşallah başta Suriye olmak üzere tüm bölgedeki kardeşlerimizin zorlukları aşması için fırsat olur." diye konuştu.

"ALİMLER FETVA VERİYOR"

Bakan Çelik, Kurban Bayramı kapsamında geldiği memleketinde Vali Hüseyin Avni Coş'u da ziyaret ederek bayramlaştı. Çelik, valilikteki şeref defterini imzaladıktan sonra yaptığı açıklamada, Suriye’de açlıkla boğuşan ve acil gıda yardımına ihtiyaç duyan 4 milyon insan için Suriyeli alimlerin kedi köpek eti yenmesinin uygun olduğu yönünde fetva verdiğini, bunun insanlık trajedisi olduğunu bildirdi.

Her bayram olduğu gibi bir bayrama daha büyük umutlarla girildiğini hatırlatan Çelik, Türkiye'nin her yeni bayramda demokratik standartlarının, ekonomisinin, toplumsal barışının yeni hedeflere ulaştığına dikkat çekti. Çelik, “Etrafımızdaki ekonomik ve siyasi kriz ve istikrarsızlıklara bakıp, bu memleketteki kazanımlarımızı daha çok koruyalım. Etrafımızdaki birçok ülke büyük ekonomik krizlerle bugünlere geldi. Etrafımızdaki pek çok ülke bu bayrama acı ve gözyaşı ile ulaştı.” diye konuştu.

Çelik, şöyle devam etti: "Türkiye, birlik ve beraberlik içerisinde huzur içerisinde; Başbakanımızın açıkladığı ‘demokratikleşme paketi’ ile standartlarını yükseltmiş bir ülke, önünü rahatça görebilen, ufku 2023’e uzanan bir ülke olarak bu bayrama kavuştu. İnşallah bir sonraki bayrama, daha güçlü bir demokrasi, daha güçlü bir ekonomi, daha güçlü bir toplumsal barış ve huzurla gireceğiz. Türkiye’de sahip olduğumuz birlik ve beraberliğe, ekonomik refaha, huzura ve kavuştuğumuz standartlara şükrediyoruz. Başta Suriye olmak üzere yakın coğrafyamıza da huzur gelmesi, insanların kardeşliğe ve barışa kavuşmasını diliyoruz."

"ŞEHİTLERİMİZE MİNNETTARIZ"

Bakan Çelik, asri mezarlıktaki şehitliği de ziyaret etti. Gazilerin kapıda karşıladığı Bakan Çelik, okunan Kur'an-ı Kerim ile duanın ardından şehitliklere karanfil bıraktı. Burada şehit babası Mustafa Çakmak, Bakan Çelik'e sorunlarını anlattı. Şehit babasını dikkatle dinleyen Çelik, çözüm için söz verdi.

Bakan Çelik, şehit üsteğmen Fatih Ongun'un mezarına karanfil bıraktığı sırada annesi Melahat Ongun da kabir ziyaretindeydi. Çelik, şehitlerin büyük bir mertebe olduğunu belirterek, memlekette yaşanılan huzurun şehitler sayesinde gerçekleştiğini söyledi. Mezarlıklardan ibret alınması gerektiğini anlatan Çelik, "Biz de yakında buraya geleceğiz az kaldı. Hepimizin geleceği yer burası. Dünya hayatı fani. Hayat insanın gözüne çok uzun görünüyor, ama yakında geleceğiz. Allah herkese şehit olarak gelmeyi nasip etsin. Şehitlik kadar yüce mertebe yok. Tüm şehitlerimize rahmet diliyoruz. Tabi asıl asalet, asıl büyüklük böyle vakarla şehitleriyle buraya bayramlaşmaya gelen ailelere ait. Onlarla gurur duyuyoruz. Onlar sayesinde bu memleket tüm bu güzellikleri sahip olduğumuz birlik ve beraberliği yaşıyor." diye konuştu.

Türkiye'nin etrafındaki ülkelerde büyük acılar çekildiğini, büyük sıkıntılar yaşandığını anlatan Çelik, şöyle devam etti: "Bizim milletimiz vakarla kendini yurdunu koruyan bu uğurda çocuklarına sahip çıkarak geleceğine daha çok sahip çıkarak bu ülkenin huzurunu güvenliğini büyük öz güvenle dirayetle koruyor. Kuşkusuz bu memlekete hizmet eden taş üstüne taş koyan herkesin çok emeği var. Ama bir şey var ki o hiçbir şeyle mukayese edilmez o da şehitlik mertebesidir. Aileleri bilsin ki onlar bizim çocuklarımız, bu memleketin çocukları. Ebediyen şehitlerimiz ve onların ailelerine milletimiz minnettar kalacaktır. Allah rahmet eylesin hepsinin mekanı cennet olsun." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.