Hüseyin Çelik: Vatandaşlarımızı Pkk'nın Merhametine Bırakma Niyetimiz Yok

Hüseyin Çelik: Vatandaşlarımızı Pkk'nın Merhametine Bırakma Niyetimiz Yok

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, "PKK ister yeniden silaha sarılsın, ister insan öldürmeye geri dönsün ne yaparsa yapsın kültürel hakları verme konusunda hiçbir vatandaşı PKK'nın merhametine bırakma gibi bir niyetleri olma.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, "PKK ister yeniden silaha sarılsın, ister insan öldürmeye geri dönsün ne yaparsa yapsın kültürel hakları verme konusunda hiçbir vatandaşı PKK'nın merhametine bırakma gibi bir niyetleri olmadığını" söyledi.

AK Parti MYK, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Toplantı sonrası bir açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, yerel seçimlerde aday olacaklar için başvuru süresinin tarihinin değiştiğini belirterek, başvuruların 1 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında olacağını açıkladı.

Polis evine yapılan saldırıyı değerlendiren Çelik, polise geçmiş olsun dileklerinde bulundu ve faillerin bulunmasından dolayı teşekkür etti. Muhalefetin olayları farklı mecralara çekmeye çalıştığını kaydeden Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuya ilişkin 'Bu saldırı tam bir AKP tezgahıdır' açıklamasını hatırlattı. Çelik, CHP'nin oy oranının artmadığını ifade etti.

Bugün itibariyle Türkiye'de şu veya bu şekilde suça bulaşmış, şu veya bu şekilde takipte olan, kırmızı bültenle aranan 732 kişi bulunduğunu anlatan Çelik, terörün hiçbir zaman sıfırlanamadığını söyledi. 'Takip ediliyordu, neden yakalanmadı' eleştirilerinin doğru olmadığını dile getiren Çelik, bu tür açıklamaları Kılıçdaroğlu'nun yapabileceğini, konuya ilişkin yorumu ise kamuoyunun takdirine bıraktığını vurguladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partilerine yönelik yaptığı hakaretleri iade ettiğini belirten Çelik, Bahçeli'yi temiz bir dil kullanmaya, bir partinin genel başkanına yakışır konuşmaya davet etti. Demokratik paketin halkın isteği ve arzusu olduğunu anlatan Çelik, ileri demokrasinin olmazsa olmazını gerçekleştirdiklerini ifade etti. Akil İnsanlar Heyetinin hazırladığı raporları hatırlatan Çelik, bu raporlardaki ortak noktaları çıkardıklarını kaydetti. MHP'nin 'devekuşu politikası' yaptığını ve onlara göre böyle bir sorun olmadığını, Kürtlerin de olmadığını dile getiren Çelik, paketin Hükümet-İmralı-Kandil üçgeninde hazırlanmadığının altını çizdi.

Beşiktaş-Galatasaray derbisinde yaşanan olayları da değerlendiren Çelik, burada sergilenenin vandalizm olduğunu vurguladı. Tespitler sonrası yargının üzerine düşeni yapacağını anlatan Çelik, serbest bırakılanların ise daha önce taşkınlık yapanlar olduğuna dikkat çekti. AK Parti'nin sporun siyasete karıştırılmasına karşı çıktığını dile getiren Çelik, sporu siyasetin ve ideolojinin dışında tutmak gerektiğini kaydetti.

Avrupa Birliği'nin (AB) vize kararını eleştiren Çelik, kabul edilemeyecek bir karar olduğunu söyledi. Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da cevaplayan Çelik, derbiyle ilgili kaçak girişler konusunda kamera görüntüleri ve incelemelerden sonra ortaya çıkacağını, açıklamaların bir bilgi ve belgeye dayalı yapıldığını kaydetti.

Demokratik paketin hazırlanışına yönelik eleştirilerin hatırlatılması üzerine Çelik, paketin demokratik yöntemlerle hazırlandığını vurguladı. Ana başlıkların zaten vatandaşla paylaşıldığını belirten Çelik, partilerin ve vatandaşların ne istediğinin belli olduğunu söyledi. İleri demokrasinin dünyadaki standartlarının belli olduğunu kaydeden Çelik, Başbakan'ın paketi pazartesi günü Başbakanlık yeni binada açıklayacağını ifade etti. Çelik, açıklanacak paketin kimsenin bilmediği şeyler olmadığını belirtti.

Açıklandıktan sonra uzun boylu müzakereler yapılacağını dile getiren Çelik, ancak bazı idari tasarruflarla yapılacak şeyler olduğunu, bunun da zaten hükümetin tasarrufunda bulunduğunu belirtti. Çelik, "PKK ister yeniden silaha sarılsın, ister insan öldürmeye geri dönsün; isterse katliam yapsın; bunu temenni etmeyiz, en vahim olanından bahsediyorum; ne yaparsa yapsın vatandaşlarımızın kültürel haklarını verme konusunda hiçbir zaman PKK'yı vatandaşlarımızın temsilcisi görmedik. Vatandaşlarımızı PKK'nın bunun şunun merhametine bırakma gibi bir niyetimiz yoktur." diye konuştu.

Paketin bütün kesimleri memnun edeceğini umduklarını anlatan Çelik, bunun Türkiye'nin bir ihtiyacı olduğunu söyledi. "Toplumsal algıyı iyi yöneteceğiz, vatandaşlarımızın yüreğine dokunacağız. Birbirini sevmesini sağlayacak reformlara devam edeceğiz." diyen Çelik, zihniyet değişiminin kağıttaki değişimden daha önemli olduğunu vurguladı.

Böcek iddiaları kapsamında gözaltına alınıp serbest bırakılanlarla ilgili bir soruya ise Çelik, kimin tutuklu veya tutuksuz yargılanacağına yargının karar vereceğini söyledi. Çelik, kamuoyunun bundan ne kadar memnun kaldığının ise kamuoyuna bırakılması gerektiğini ifade etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.