Hüseyin Çelik: Bazı Bakanlar Belediye Başkanlıklarına Aday Gösterilebilir

Hüseyin Çelik: Bazı Bakanlar Belediye Başkanlıklarına Aday Gösterilebilir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, bazı bakanların belediye başkanlıklarına aday gösterilebileceğini söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, bazı bakanların belediye başkanlıklarına aday gösterilebileceğini söyledi. Çelik, "Az bir süre kaldı bunu hep birlikte göreceğiz. Kabinenin yarısının belediye başkan adayı olması söz konusu değil. Bu sınırlı bir sayıda kalır diye ben şahsen düşünüyorum." dedi.

AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendiren Çelik, basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı. Çelik, yerel seçimler öncesi bazı bakanların belediye başkanlığı adaylığı için kabine revizyonu beklentilerine değindi. Çelik, "Hükümetlerimiz döneminde çok sık sık bakanlık değişikliği söz konusu olmadı bugüne kadar. Bana kalırsa istikrar açısından ve yapılan işlerin sonuca götürülmesi açısından da bu son derece önemlidir. ‘İstikrar’ anahtar kelimedir. Sayın Başbakan da bugüne kadar bu hassasiyeti göz önünde bulundurarak bunu yapmıştır. Ama bugüne kadar hiç bakan değiştirilmeyecek diye bir şey yok. Bugüne kadar AK Parti hükümetlerinde 30 yakın bakanlık yapan ama daha sonra farklı görevlere getirilen arkadaşlarımız var. Ben de onlardan birisiyim." diye konuştu.

"KISA BİR SÜREDE KABİNEDE REVİZYON BEKLEMİYORUM"

Bazı bakanların belediye başkanlıklarına aday gösterilebileceğini vurgulayan Çelik, şu ifadeleri kullandı: "Gösterilebilir başka bir şeydir, illa gösterilir başka şeydir. Az bir süre kaldı bunu hep birlikte göreceğiz. Kabinenin yarısının belediye başkan adayı olması söz konusu değil. Bu sınırlı bir sayıda kalır diye ben şahsen düşünüyorum. Olursa belediye başkan adayı elbette ki onun yerine de bir atama yapılacaktır. Ama ben çok köklü en azından Sayın Başbakan’dan edindiğim intiba o, kararı kendisi verecektir; kabine revizyonun kısa sürede yapılacağı düşüncesinde değilim.”


CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.