Hükümetin karnesi kötü

Hükümetin karnesi kötü

Saadet Partisi Genel Sekreteri ve Konya Milletvekili adayı Tacettin Çetinkaya, AKP iktidarının 8,5 yıllık döneminin karnesi çok kötü

Saadet Partisi Genel Sekreteri ve Konya Milletvekili adayı Tacettin Çetinkaya, “AKP iktidarının 8,5 yıllık döneminin karnesi çok kötü. Ülke 2023’e kadar AKP’ye emanet edilemez” dedi

 

Saadet Partisi Genel Sekreteri ve Konya Milletvekili Adayı Tacettin Çetinkaya, parti il binasında basın mensupları ile bir araya geldi. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tacettin Çetinkaya, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP)’nin 8,5 yıllık iktidarını değerlendirerek, bu dönemde AKP’nin karnesinin hiç iyi olmadığını söyledi.

 

BAŞBAKAN KAF DAĞINDA DOLAŞIYOR

 

Saadet Partisi Genel Sekreteri ve Konya Milletvekili Adayı Tacettin Çetinkaya, Başbakan Erdoğan’ın AKP’nin seçim beyannamesini açıkladığını belirterek, “Bu beyannamede Cumhuriyet’in 100. yılı hedef koyularak 2023 vizyonu çizildi ve milletten 12 yıl daha iktidar istendi. Üstelik geçmiş iktidar dönemlerini de çıraklık ve kalfalık dönemleri olarak tanımladı. Konuşmasında her zaman yaptığı gibi seçimler öncesi popülist yaklaşımlarla kaf dağında dolaştı” dedi. Koşan bir insanın nereye gideceğini anlamak için bundan önceki koşu hızına bakılması gerektiğini söyleyen Tacettin Çetinkaya, “Başbakanın bundan önceki koşu hızındaki performansı çok düşük çıkıyor. AKP iktidarının karnesi çok kötü. Bu demektir ki AKP artık bundan sonra bırakın koşmayı ayakta dahi duramaz” diye konuştu.

 

9 yıllık AKP iktidarının Türkiye’yi getirdiği durumu üç tabloyla anlatan Çetinkaya, “Samsun’un Tekkeköy ilçesinde 17 Ocak tarihinde yaşamını yitiren 2,5 aylık Kübra bebeğin beslenme yetersizliğinden, yani açlıktan öldüğü anlaşıldı. 2011 yılında, bu çağda annesinden yeterli gıdayı alamadığı için bir bebek açlıktan ölüyor. Bunun hiçbir mazereti olamaz. Bu ülkeyi yönetme iddiasında olanların vicdanlarına havale ediyoruz. İnsanlarımıza lütuf gibi kömür ve yiyecek dağıtan bu hükümet sadakayı bile dağıtmayı becerememiş, gerçekten fakir, yardıma muhtaç ve aç insanlara ulaşamamıştır. Türkiye’de 12 milyon yoksul var. Bu Türkiye’nin birinci tablosudur” dedi.

 

AHLAKİ TAHRİBATLA AİLELER DAĞILIYOR

 

Türkiye’yi ilgilendiren ikinci önemli tablonun ise ahlaki tahribat olduğunu söyleyen Saadet Partisi Konya Milletvekili Adayı Tacettin Çetinkaya, “Konya’dan bir anne uyuşturucunun pençesindeki iki çocuğunu çaresizliğinden polise ihbar etti. Ahlaki tahribatın geldiği son durum bu içler acısı durumdur. Ahlaki tahribatla aileler dağılıyor. Çocuklar suç makinesi haline geliyor. Uyuşturucu ve fuhuş temel eğitim okullarına kadar indi. Dolandırıcı ve hırsız şebekeleri cirit atıyor. İcra ve iflaslar intihara sürüklüyor. Hunharca işlenen cinayetler ve tecavüzler tüyler ürpertiyor. Bu bir uçurumdur” ifadelerini kullandı.

 

BAŞÖRTÜSÜ 9 YILDIR ÇÖZÜLEMEDİ

 

Ülkenin içinde olduğu durumu özetleyen üçüncü tablonun ise başörtüsü meselesinde hükümetin yaklaşımı olduğunu dile getiren Çetinkaya, “23 Nisan TBMM özel gündeminde başörtülü olduğu için bir bayan dinleyici locasından eşiyle beraber dışarı çıkarıldı. Başörtüsü sorununu çözeceğiz diyen ve 9 yıldır hiçbir çalışmayı ortaya koyamayan AKP döneminde hem de davetli başörtülü bir bayan, TBMM’den dışarı çıkarılıyor. Hani nerede fikir özgürlüğü, nerede düşündüğü gibi yaşama hakkı? Saadet Partisi olarak kazanacak sıralarda başörtülü adaylarımız var. Bu adaylarımız 12 Haziran seçimlerinde milletvekili olarak meclise girecekler. AKP başörtülü bu milletvekillerine karşı nasıl bir tutum sergileyecek acaba?” dedi.

 

ÜLKE 2023’E KADAR AKP’YE BIRAKILAMAZ

 

12 Haziran seçimleriyle iktidarın bu ülkenin gerçek sahiplerinin, Milli Görüş’ün tek temsilcisi olan Saadet Partisi’nin kadrolarının eline geçeceğini söyleyen Çetinkaya, “Bu ülke, 2023 yılına kadar AKP’ye bırakılamaz. Değil 12 yıl, 12 gün dahi bekleyecek tahammülümüz kalmamıştır. Saadet Partisi, yaşanabilir bir Türkiye’nin inşası programıyla ülkemizin bütün sorunlarını 2023 yılına bırakmadan en kısa zamanda çözecektir. Milli Görüş kadroları en zor zamanlarda dahi Türkiye’nin en önemli problemlerini çok kısa sürede çözmüştür, tekrar çözmek için azim, gayret, tecrübe ve inanca sahiptir. Çünkü Milli Görüş kadroları yüzyılın en müstesna, en samimi ve inançlı kadrolarıdır” diyerek sözlerini tamamladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.