Hububat sektöründe 641 milyon dolarlık açık

Hububat sektöründe 641 milyon dolarlık açık

Türkiye’nin buğday ithalatını un ve makarna ihracatı için yaptığı savunulurken, makarnacılık sektöründeki ihracat geliri, un sektöründeki ithalat giderini karşılamayarak 641 milyon dolar açık verdi

Un sektörü ile makarna sektörü arasındaki 641 milyon dolarlık dış ticaret açığı, Türkiye’nin buğdayda ithalatçı yönünü gözler önüne serdi.

Türkiye Gıda ve İçecek Sektörleri dış ticaret verilerine göre Türkiye’nin un sektörü ile makarna sektörü arasındaki dış ticaret açığı buğday ithalatının un ve makarna ihracatı için yapılmadığını ortaya koydu.

Tarımdanhaber.com’un haberine göre Türkiye’nin buğday ithalatını un ve makarna ihracatı için yaptığı savunulurken, makarnacılık sektöründeki ihracat geliri, un sektöründeki ithalat giderini karşılamayarak 641 milyon dolar açık verdi. Un sektörü ile makarna sektörü arasındaki 641 milyon dolarlık dış ticaret açığı, Türkiye’nin buğdayda ithalatçı yönünü gözler önüne serdi.

MAKARNA SEKTÖRÜNDE 1,4 MİLYAR DOLAR İHRACAT YAPILDI

Diğer yandan makarna sektörü dış ticaret verilerine göre 1 milyar 428 milyon 731 bin dolar ihracat gerçekleştirilirken, 133 milyon 815 bin dolar ithalat yapıldı. Makarnacılık sektöründe, ithalat gideri çıkarıldığında toplam ihracat geliri 1 milyar 294 milyon 915 bin dolar artı verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.