Hsyk'nın Yeni Üyeleri Mazbatasını Aldı

Hsyk'nın Yeni Üyeleri Mazbatasını Aldı

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliğine 12 Ekim günü seçilen yeni üyeler, üyelik ve üyelikleri sırasında önlerine gelecek olan dosyalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Yüksek Seçim Kurulu YSK), HSYK üyeliğine seçilen 10 asil...

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliğine 12 Ekim günü seçilen yeni üyeler, üyelik ve üyelikleri sırasında önlerine gelecek olan dosyalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yüksek Seçim Kurulu YSK), HSYK üyeliğine seçilen 10 asil 6 yedek üyeye mazbatasını bugün törenle verdi. Mazbata töreni sonrası yeni üyeler, HSYK üyeliği ve üyelikleri sırasında gelecek dosyalar hakkında değerlendirme yaptı. Adli yarı asıl üyesi seçilen Ömür Topaç önceliklerinin süreç içinde tespit ettikleri mesleki sorunlar olacağını söyledi. Topaç sorunları tespit ettikten sonra çözüm odaklı bir kurul yapısının olacağını belirtti. "Çok önemli dosyalar önünüze gelecek bunlara bakışınız genel anlamda nasıl olacak?” sorusuna Topaç, "Şimdilik bir şey söylemek istemiyoruz. Önümüze bilgi belge gelmeden konuşmak yanlıştır, bir hukukçuya yakışmaz. Önce dosyaları görmek gerekir." şeklinde cevap verdi.

"YARGI MİLLETİN YARGISI OLACAKTIR"

Adli yargıdan HSYK asıl üyeliğine seçilen Ramazan Kaya ise "Yargı milletin yargısı olacaktır. Şunun ya da bunun yargısı olmayacak ve milletimizin yeniden yargıya güven duyacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Yine adli yargıdan HSYK asıl üyeliğine seçilen Metin Yandırmaz ise "Mazbatamızı aldık ülkemize yargı camiasına hayırlı olsun. İnşallah bize teveccüh gösteren meslektaşlarımızı mahcup etmeyiz. İnşallah laiki ile görevimizi yerine getiririz. Ülkemize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı. "Çok önemli dosyalar önünüze gelecek bunlara bakışınız genel anlamda nasıl olacak?" sorusuna Yandırmaz şu şekilde cevap verdi: "Şuan bu konuda yorum yapmam doğru olmaz."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.