Hsyk'nın Yeni Üyeleri Mazbatalarını Aldı

Hsyk'nın Yeni Üyeleri Mazbatalarını Aldı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliğine seçilen 10 asil 6 yedek üyeye mazbatasını verdi. YSK’da düzenlenen törene YSK üyeleri, HSYK yeni üyeleri, hakim ve savcılar katıldı. Törene, 12 Ekim’de yapılan...

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliğine seçilen 10 asil 6 yedek üyeye mazbatasını verdi. YSK’da düzenlenen törene YSK üyeleri, HSYK yeni üyeleri, hakim ve savcılar katıldı.

Törene, 12 Ekim’de yapılan seçimde seçilen hakim ve savcılar katıldı. Mazbatalar sırası ile önce adli yargı üyelerine daha sonra idari yargı üyelerine verildi.

HSYK üyeliğine adli yargıdan 7 asıl, 4 yedek üye seçildi. Üyeler sırası ile mazbatalarını YSK üyelerinin elinden aldı.

Mazbatalarını alan 7 asıl üyenin ismi şöyle: Metin Yandırmaz, Mehmet Yılmaz, Mehmet Durgun, Ömür Topaç, Ramazan Kaya, İsa Çelik, Turgay Ateş. Yedek üyeler ise şöyle: Selahaddin Menteş, Zeynep Şahin, Orhan Gödel.

HSYK üyeliğine idari yargıdan 3 asıl, 2 yedek üye seçildi.

Mazbatalarını alan asıl üyelerin ismi şöyle: Halil Koç, Ahmet Berberoğlu, Mahmut Şen.

Yedek üyelerin ismi ise şöyle: Cafer Ergen.

Mazbata törenine adli yargı yedek üyeliğine seçilen İlker Çetin ile adli yargı yedek üye Mehmet Gökpınar mazeretleri nedeni ile katılmadı.

“İTİRAZ GELMEDİ”

HSYK üyeliği seçiminde oy verme iş ve işlemlerinin düzenle, güvenle süresinde yürütüldüğünü ve sonuçlandırıldığını belirten Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, bu işlemlere yönelik YSK’ya bir itirazın gelmediğini söyledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.