Hollandalı turist her yıl 6 hafta yürüyor

Hollandalı turist her yıl 6 hafta yürüyor

2002 yılından beri izlediği güzergahtaki ülkelerde her yıl 6 hafta yürüyerek dolaşan Hollandalı turist, son durağı Kudüs olan yolculuğunda Kadınhanı'na geldi.

 Hollandalı turist Terie Leijs (67) yaptığı açıklamada, 2002 yılında Hollanda'dan başlattığı ve Kudüs'e kadar olan yolcuğunda, her yıl bir ülkeyi yürüyerek geçtiğini belirtti. Gittiği her ülkenin kutsal mekanlarını ziyaret ettiğini ve bölgenin insanını tanımaya çalıştığını ifade eden Leijs, her yıl 6 hafta süreyle yürüyerek Kudüs'e kadar olan tüm kutsal mekanları ziyaret etmek istediğini belirtti. Hollanda'da çalıştığı Zihinsel Engelliler Okulu'ndaki yaşadığı dinler arası çatışmayı yerinde incelemek ve farklı dinleri tanımanın temel hedefi olduğunu dile getiren Leijs, ''Bu yıl İstanbul'dan yola çıktım ve amacım 6 hafta içinde Hatay'a yürüyerek ulaşmak'' dedi. 
Leijs, Türkiye'deki bugüne kadarki en önemli gözleminin, Türkiye'de yaşayan Müslümanlar'ın Avrupa'da tanındığının aksine çok daha cana yakın kişel olması olduğunu sözlerine ekledi. 
Kadınhanı Belediyesinde yetkiler tarafından ağırlanan Leijs, dinlenmesi için Belediye Oteli'ne yerleştirildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.