Hizmet değil eziyet!

Hizmet değil eziyet!

Hastane Caddesi ile Sultanşah Caddesi bağlantısı üzerinde herhangi bir yol çalışması olmamasına rağmen, iki cadde arasındaki bağlantının keyfi olarak kapatılması tepki çekiyor

21 Ağustos cuma günü Alaaddin-Kampüs tramvay hattı ray yenileme çalışması nedeniyle kapanan yollara bir yenisi daha eklendi. Büyükşehir Belediyesi Sultanşah Caddesi'nin 21 Ağustos tarihinden itibaren trafiğe açılacağını duyursa da, Hastane Caddesi'nden Sultanşah Caddesi'ne olan 'U' dönüşü araç trafiğine kapatıldı. Bununla birlikte Ulaşbaba Caddesi ile Hastane Caddesi bağlantısı yol üzerinde ve cadde çıkışlarında herhangi bir çalışma olmamasına rağmen araç trafiğine kapatılması vatandaşların ve bölge esnafının tepkisini çekiyor. Hastane Caddesi'nden Sultanşah Caddesi'ne olan dönüş üzerinde de araç trafiğini engelleyecek herhangi bir çalışmanın bulunmamasına sürücüler büyük tepki gösteriyor. Sürücüler yol üzerinde herhangi bir çalışmanın bulunmamasından dolayı kapatılan yolların keyfi bir uygulama olduğundan şikayetçi. Çalışmaların başladığı günden bugüne kadar trafiğin yoğun olarak aktığı çok sayıda kavşak ve yol trafiğe kapatıldı. Alternatif yollar mevcut araç yoğunluğunu kaldırmayınca da trafik içinden çıkılmaz hale geldi.

4-1.20150823114832.jpg

TRAFİKTE KEŞMEKEŞLİK ARTIYOR

Okulların kapanması ile birlikte başlayan mevcut tramvay hattının ray yenileme çalışmalarının başladığı tarihten bugüne kadar Konya trafiğini adeta felç etti. Kapatılan yolların yanı sıra tramvayın yolcu yükünün otobüslere aktarılması da toplu ulaşımı içinden çıkılmaz hale getirdi. Çalışmaların başladığı tarihten itibaren, tramvaylar sadece Teknik Lise Durağı'na kadar gidiyor, bu duraktan sonra yolcular otobüslere bindiriliyordu. 368 kapasiteli olduğu açıklanan yeni tramvaylardaki yolcular, Teknik Lise Durağı'nda yer kapabilmek için otobüslere akın ediyor, zaman zaman durakta büyük bir yolcu yoğunluğu yaşanıyordu. Ray yenileme çalışmalarının Teknik Lise Durağı'na kadar ilerlemesi ile birlikte, tramvayların işlevine son verilmiş, tramvay hattı üzerinde otobüslerin kullanılması uygun görüldü. Herhangi bir tarifesi olmayan ve bazı duraklarda durmayan otobüsler, vatandaşları toplu ulaşımdan soğutuyor.

4-2.20150823114841.jpg

OTOGAR KAVŞAĞI DA NASİBİNİ ALDI

Ray yenileme çalışmaları ile birlikte kapatılan kavşaklardan bir tanesi olan Otogar Kavşağı'nın da kapatılması vatandaşların İstanbul Yolu'nu artık tercih etmemelerine de neden oldu. Konyalı sürücüler İstanbul Yolu'nu kullanmak yerine, merkeze gidip gelmek için Ankara Caddesi'ni kullanıyor. Ray yenileme çalışmalarından önce çaraç yoğunluğunun hiç görülmediği Ankara Caddesi'nde özellikle iş giriş-çıkış saatlerinde kilometrelerce araç kuyrukları oluşuyor. Kapatılan Otogar kavşağı hem şehirler arası sefer yapan otobüsleri hem de şehir içi sefer yapan dolmuşları da olumsuz etkiledi. Değişen dolmuş güzergahları vatandaşların da mağdur olmasına neden oldu. Okulların açılma tarihinin uzatılması belediyeye de rahat bir nefes aldırırken, çalışmalar Kurban Bayramı'ndan önce bitmediği taktirde öğrenciler de çalışmalardan nasibini alacak.

4-3.20150823114849.jpg

ÖZEL ARAÇ KULLANIMI BU YÜZDEN ARTIYOR

Açıklanan rakamlar ile birlikte Konya'da neredeyse her üç kişiden bir tanesi özel araç sahibi. İl geneli nüfusu 2 milyonu aşan Konya'daki araç sayısı da 600 bini geçti. Toplu ulaşımdaki rezaletin vatandaşları özel araç kullanımına ittiğini belirten Gökhan Çevik isimli bir vatandaş, "Bu yaz Konya'da yeni bir güne uyandığınızda yeni bir yolun da kapatıldığını görebiliyorsunuz. Yolların ve kavşakların kapatılmasına o kadar alıştık ki, evimize giderken kullandığımız bir yolun kapatılmadığını görünce seviniyoruz. Çalışmalara kesinlikle karşı değiliz. Gerek var ki yetkililer rayları yeniliyor. Ancak belediye ekiplerini şunu  da bilmesi gerekiyor, ana caddelerde bir çalışma varsa işçiler geceli gündüzlü çalışılarak hemen bitirilmesi gerekiyor. Toplu ulaşım zaten sıkıntılı, az bir birikimi olan hemen araba alıyor haklı olarak. Özel araçla bile zaman zaman rezalet yaşıyoruz. Okullar başlamadan bu çalışmaların tamamen bitmesi gerekiyor. Yadeyse Konyalıları iyi günler beklemiyor" diye konuştu.

BERKHAN PARLAK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum