Hızır, Ramazan’da ihtiyaç sahiplerini unutmadı

Hızır, Ramazan’da ihtiyaç sahiplerini unutmadı

Hızır Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Birekul, Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmadıklarını söyledi.

Hızır Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Birekul, Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmadıklarını söyledi. Birekul, "Bu yıl rahmet, mağfiret ve ebedi kurtuluşun müjdecisi Ramazan ayına asrın felaketinde kaybettiğimiz canlarımızın hüznü ile kavuştuk. Bir yandan Ramazanın sevincini yaşarken diğer yandan afetlerin acısını yüreğimizde hissetmeye devam ettik. Ramazan ayı gönüllerimizi ferahlatan manevi iklimi ile kardeşliğimizi pekiştirirken birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla acılarımızı hafifletti, geleceğe ümitle bakmamıza vesile oldu” dedi.

Hızır Uluslararası İnsani Yardım ve Eğitim Derneği olarak her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan ayında birçok faaliyet gerçekleştirdiklerini ifade eden Birekul, “Afet bölgelerinden şehrimize gelen kardeşlerimizin barınma, gıda, kıyafet, eğitim gibi ihtiyaçlarının karşılanması birinci önceliğimiz olmuştur. Afet bölgelerindeki ihtiyaçlara yönelik olarak da ayni yardımlarımız (kıyafet, ayakkabı, gıda, battaniye, soba) afetten etkilenen bölgelere ulaştırılmıştır. Ramazan yardımları olarak ise ihtiyaç sahibi yurttaşlarımızın nakit ihtiyaçları karşılanmış ve evlere iftar yemeği dağıtımında bulunulmuştur. Bayram öncesi ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına bayramlık elbise ve ayakkabı hediye programları düzenlenmiştir. İhtiyaç sahibi yüzlerce aileye gıda kolisi ulaştırılmıştır. Yurtdışı eğitim ve insani yardım faaliyetlerimiz de aralıksız olarak devam etmektedir; Afrika’nın 2 ayrı ülkesinde Benin ve Kamerun’da gıda yardımlarımız aralıksız olarak devam etmektedir” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.