Hitit Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'nun Temeli Atıldı

Hitit Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'nun Temeli Atıldı

Çorum Hitit Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu ile Sungurlu Meslek Yüksek Okulu'nun temeli düzenlenen törenle atıldı. Temel atma törenlerine Çorum Valisi Sabri Başköy, AK Parti Çorum milletvekilleri Salim Uslu, Cahit Bağcı, Hitit Üniversitesi...

Çorum Hitit Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu ile Sungurlu Meslek Yüksek Okulu'nun temeli düzenlenen törenle atıldı. Temel atma törenlerine Çorum Valisi Sabri Başköy, AK Parti Çorum milletvekilleri Salim Uslu, Cahit Bağcı, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Belediye Başkan Vekili Zeki Gül ve çok sayıda davetli katıldı.

Hitit Üniversitesi'nin gerek fiziki gerekse akademik alanda her geçen gün büyüdüğünü söyleyen Vali Başköy, yapılan yatırımların tamamlanmasının ardından daha kaliteli eğitim verileceğini ifade etti. Üniversitelerin, kentlerin gelişmelerinde çok büyük katkı ve öneme sahip olduğunu belirten Başköy, ''Kentin idarecileri konumundaki kişiler, özel sektör ve sivil toplum örgütleriyle beraber ortak akıl ile hareket etmesi işleri daha da hızlandırıyor Çorum'da da bu alanda güzel bir birliktelik sağladık. Ortak akıl sayesinde hem sorunlar daha kolay çözülüyor hem de başladığımız yatırımlarla çalışmalar hızla bitiriliyor.'' dedi.

Rektör Alkan da "Merkezde pek çok ihtiyacımız varken, ilçelerimize kaynak ayırmamız inanın çok kolay olmadı.'' diye konuştu. Alkan 1976 yılında eğitime başlayan merkez meslek yüksek okulunun, ülke kalkınmasında ihtiyaç duyulan eleman ihtiyacının yetiştirilmesine önemli katkılar yaptığını söyledi.

Alkan, şöyle dedi: ''Türkiye'nin en eski 13 yüksek öğretim kurumundan birisi olan okulumuz, kurulduğu günden sonra ikinci kez temel atma töreni yapılıyor. Bu, bizlere nasip oldu. İçerisinde bulunduğumuz yerleşkede 7 bin metrekare kapalı alana sahip, 4 ayrı blokta yer alan derslikler ile akademik, idari ofislerde 40 yıla yakın bir süredir eğitim-öğretim faaliyetlerini devam ettiriyor.'' Konuşmaların ardından temeller atıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.