Hipertansiyon tedavisi için kırmızı pancar önerisi

Hipertansiyon tedavisi için kırmızı pancar önerisi


Pancar üreticilerine çağrıda bulunan Nefroloji ve Hipertansiyon Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Türk, "Konya Ovası kırmızı pancar yetiştirmeye müsait.

Şeker pancarının yanında kırmızı pancar da yetiştirilebilir. Kırmızı pancar suyu hipertansiyon dostu ve tedavi edici bir etkiye sahip" dedi. 
Prof. Dr. Süleyman Türk, pancar üreticilerine çağrıda bulunarak, "Kırmızı pancarda bulunan nitrat hipertansiyon hastalığının tedavisinde kullanılmaktadır. Konya'mızda yetişebilen kırmızı pancar, yüksek maliyetli antihipertansif ilaçlara karşı alternatif olarak üretebilir. Kırmızı pancar suyu hipertansiyon dostu ve tedavi edici bir etkiye sahip" şeklinde konuştu. 
Doğal yoldan tedavi için kırmızı pancar suyunun konsantre olarak tüketilebileceğine dikkati çeken Prof. Dr. Türk, "Meyve suları 100 cc ambalajlarda tüketime sunuluyor. Bence kırmızı pancar suyu da bu şekilde konsantre yapılarak ambalajlanıp satışa sunulabilir. Ülkemizde maalesef erişkin nüfusun yüzde 30 ila 40'ı hipertansiyon hastasıdır. Hipertansiyonun tedavisinde çok ciddi ilaç maliyetleri ortaya çıkmaktadır. Pancar suyu ile bu ilaç maliyetleri düşürülürken, diğer taraftan da doğal yoldan hipertansiyon
tedavi edilmiş olur. Pancar kooperatiflerine önerim, kırmızı pancar üretimini çiftçilerimize özendirip üretimi artırarak entegre tesislerde 100 cc'lik sıvı ambalajlarda üretip satışa sunulabilir. Ülke tüketimine sunduğumuzda çok hayırlı bir işe de vesile olunur" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.