Hilmi Yavuz’un Şiirleri Almancada

Hilmi Yavuz’un Şiirleri Almancada

Essen'de uyum konusunu ön plana çıkaran kitap Ruhr Kitap Fuarı başladı. Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) Başbakanı Hannelore Kraft'ın hamiliğinde gerçekleşen kitap fuarı Uluslararası Eğitim Merkezi (ibz) ile Stiftung Zollverein işbirliği içerisinde...

Essen'de uyum konusunu ön plana çıkaran kitap Ruhr Kitap Fuarı başladı. Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) Başbakanı Hannelore Kraft'ın hamiliğinde gerçekleşen kitap fuarı Uluslararası Eğitim Merkezi (ibz) ile Stiftung Zollverein işbirliği içerisinde 9 Kasım tarihine kadar Zeche Zollverein'da devam edecek. Organizatörler en kalabalık göçmen topluluğu olan Türkleri de hesaba katarak Türkçe ve Almanca kitapları inceleme ve satın alma imkanı sunacaklar.

Fuarın bir edebiyat platformu olmasını istediklerini ifade eden organizatörler, buradaki genç, çocuk ve yetişkinlere Türkçe ve Almanca dilinde edebiyat ortamı hazırlamayı hedeflemiş. Bu sene onuncusu düzenlenen kitap fuarında geniş çaplı kültürel etkinlikler de düşünülmüş. Şiir, edebiyat, kültür ve sanat gösterileri gibi etkinlikler eyalet genelinde çok sayıda KRV şehrine yayılmış. Edebiyat etkinlikleri çerçevesinde davet edilen çok sayıda yazar ve şair davetlileri arasında Zaman yazarlarından Hilmi Yavuz da var.

Hilmi Yavuz''un şiirlerinden seçilerek Türkçe ve Almanca basılan kitap okuyucuların beğenisine sunulacak. Essen Katakomben tiyatro salonunda da Hilmi Yavuz'un da katılacağı bir şiir dinleti akşamı düzenlenecek.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.