Hiçbir inanca saygıları yoktu

Hiçbir inanca saygıları yoktu

Fransa'da öldürülen 12 kişinin masum olmadığını söyleyen Ersoy Kağnıcıoğlu, “ Onlar herhangi bir din ayırt etmeksizin bütün dinlere hakaret etmeyi kendilerinde hak olarak görüyorlardı” dedi

Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 383. hafta basın açıklamasını Kayalıpark'ta gerçekleştirdi. Haftanın basın sözcülüğünü yapan Ersoy Kağnıcıoğlu, Fransa'da bir karikatür dergisine yapılan saldırıyı değerlendirdi. 12 kişinin öldürülmesi dünyanın gündemi haline geldiğini kaydeden Kağnıcıoğlu, “300 kişinin bir düğünde uçaklarla bombalanarak öldürülmesi, bir özürle geçiştirilirken 12 kişinin öldürülmesi büyük infiallere sebebiyet verdi. Dünyanın dört bir yanında ortalama yüzlerce insan öldürürlerken onlara gösterilmeyen ilgi ve alaka bu 12 kişiye gösterildi. Yani bu 12 kişi dünyanın geriye kalan insanlarından daha önemli daha mühim insanlar olarak sunuldu”dedi. Bu 12 kişinin din ayırt etmeksizin bütün dinlere hakaret ettiğini dile getiren Kağnıcıoğlu, “Kimdi bu 12 kişi. insanların kutsallarına sövmeyi onları aşağılamayı, kendilerinde bir hak olarak görüp, düşünce hürriyetini herhangi bir din ayırt etmeksizin bütün dinlere hakaret etmeyi kendilerinde hak olarak gören insanlardı. Hz İsa'ya Meryem validemize iftiralar edebilecek kadar aşağılık olan bu zevat, Hz Muhammed (as)'a ve onun mutahhar zevcelerine pornografik çizimler yapacak kadar adi insanlardı. Sadece İslam'la ve Hıristiyanlıkla kalmayıp Budistlerin, Brahmanların kutsallarında saldıran bu gurup hiçbir değer tanımayan, inançlarla alay eden lanetli bir güruhtu. Şeytan ayetleri kitabıyla tanınan büyük şeytan Salman Rüşti' e bu insanlarda ve kendisinde bütün dinleri aşağılama yetkisi bulunduğunu ve hiçbir dininde bundan ayrı tutulamayacağını ilan etmekteydiler” diye konuştu.

ENDİŞE DUYUYORUZ

Öldürülen kişilerin masum olmadığını belirten Kağnıcıoğlu, “Biz, kim hangi delillerle bu adamlardan masum diye bahsedebilir onu konuşuyoruz. İnanç değerlerine küfretmek midir masumiyet? Kutsallarımızı aşağılamak ne zamandan beri masumiyet oldu? Bir devlet kurucusunu kanunlarla koruyanlar ,ona hakareti suç sayanlar,peygamber Aleyhisselama hakaret eden bir güruh hakkında nasıl masum diye konuşabilir? Laik devletin dinden sorumlu kurumunun başkanı,hangi sebep ve yetkiyle kutsal değerlerimize hakaret eden güruh hakkında olumlu konuşabilir?Ve olayı siyasal bir dille telin edebilir? Kendisine buradan sormaktayız. Peygamber( as)' a hakaret eden Kab-ul Eşref olayını da telin ediyor musun? İslam hukukunun peygambere hakaret edenlerin cezalandırılması işle ilgili maddeleri hakkında ne diyorsun? Diyanet işleri başkanı daha önceden bu melun topluluk peygamberimize hakaret ederken onları da lanetlemiş miydi? Yoksa o da Selman Rüşti gibi yazar çizer takımının inanç değerlerimizin aşağılanmasın bir düşünce özgürlüğü olduğuna mı inanmaktadır?Bu sorularımıza cevaplar bekliyoruz. Bu dediklerimize ilaveten, Fransa'nın bundan sonra eski sömürgelerinde İslam'a ve Müslümanlara yönelik saldırılarını artırmasından endişe etmekteyiz. Bu olay bahane edilerek Fransa ve müttefikleri böyle bir çılgınlığa girişmemelidir” ifadelerini kullandı.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum