Heykel Yapmayı Ustasından Öğrendiler

Heykel Yapmayı Ustasından Öğrendiler

Festival zengini Türkiye’de sanatsal yönü ortaya çıkaran ve bu konuda genç yeteneklerin yetişmesini amaç edinen yeni bir festival daha başladı. Beylikzüdü Beledeyesi’nin girişimi ile hayata geçirilen ve aralarında yabancı heykel sanatçılarının...

Festival zengini Türkiye’de sanatsal yönü ortaya çıkaran ve bu konuda genç yeteneklerin yetişmesini amaç edinen yeni bir festival daha başladı. Beylikzüdü Beledeyesi’nin girişimi ile hayata geçirilen ve aralarında yabancı heykel sanatçılarının bulunduğu 10 sanatçı, Uluslararası Heykel Festivali’nde öğrencilerle bir araya geldi. Ustalarının yanında çıraklık yapan öğrenciler, testereleri ellerine alıp heykel yontmaya başlayınca ortaya ilginç ve estetik görüntüler çıktı.

Beylikdüzü Belediyesi’nin sanatsal festivali sanatseverlerle öğrencileri buluşturdu. 1-31 Ekim tarihleri arasında devam eden Beylikdüzü 1. Uluslararası Heykel Festivali alanını ziyaret eden Aşık Veysel Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, hem usta heykeltıraşların çalışmalarını izledi hem de heykel yapımını deneyimledi.

Festivale 5’i yabancı olmak üzere 10 usta heykeltıraş katıldı. Sanat çalışmalarını vatandaşlarla buluşturmayı amaçlayan belediye yetkilileri, usta sanatçılarla öğrencileri bir araya getirerek festivalde genç yeteneklerin keşfedilmesi ve yetişmesine aracılık etti. Bu amaçla heykeltraşların çalışmalarını yerinde gören öğrenciler işin püf noktalarını uzmanından dinledi. Dinleme kısmını başarı ile geçen öğrenciler, sonrasında testerelerle heykel oluşturmaya başladı. Ustalarının yönlendirmesiyle başarılı olabileceklerini sinyalini veren liseliler gelecekte yapmayı planladıkları iş için iyi bir deneme imkânı bulduklarını söyledi. Okuldaki çalışmalarında sadece kil kullanarak çalışabildiklerini, festivaldeki gibi geniş malzeme imkânına sahip olmadıklarını belirten öğrenciler, heykel yapımı ile iç içe olmaktan duydukları heyecanı dile getirdi.

Öğrencilere heykel ve yapımı konusunda bilgi veren Heykeltraş Evrim Kılıç, sanatla iç içe olmak isteyen gençler için festivalin iyi bir fırsat olduğunu söyledi. Kılıç, “Daha önce bunun örneklerini gördük. Böyle sempozyuma katılan gençler hayata farklı bir gözle bakmaya başladılar. Belediye de buna iyi bir öncülük yapıyor” dedi.

Festivalde usta-çırak ilişkisiyle yapılan heykellerin belediye tarafından ilçenin farklı noktalarında sergileneceği belirtildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.