Herkesin bildiği petrol devinden Türkiye'ye 12 milyon lira bağış

Herkesin bildiği petrol devinden Türkiye'ye 12 milyon lira bağış

Türkiye depremin yaralarını sarmaya çalışırken bağışlar da peş peşe geliyor. Petrol devi 12 milyon lira bağışladı.

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaralarını sarmaya çalışıyor. Ülke içinden ve dışından binlerce kişi Türkiye'ye yardım ediyor.

lukoil-20190220105922.jpg

Tek Yürek yardım kampanyasında milyarlarca lira toplandı. Kampanyanın dışında bağışta bununa çok sayıda şirket var.

lukoil-scaled-e1626674976811.jpg

Son olarak herkesin yakından bildiği ve Türkiye'de yüzlerce istasyonu olan petrol devi bağışta bulunduğunu açıkladı. Söz konusu bağışın toplam miktarının 12 milyon lira civarında olması dikkatlerden kaçmadı. 

lkjhgfghjkl.jpg

Rus petrol şirketi Lukoil, 'Asrın felaketi' olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen depremler sebebiyle bölgede etkilenenlere yardım etmek için Devlet Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına (AFAD) 10 milyon lira bağışta bulundu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Lukoil, daha önce acil durum araçları ve sağlık kurumları için de Türkiye'nin etkilenen bölgelerine yaklaşık 100 bin litre yakıt (2 milyon lira civarı) bağışlamış ve ayrıca ihtiyaç sahiplerine gıda yardımında bulunmuştu.

Tüm eylemlerini yetkili kurum ve kurtarma kuruluşlarıyla koordinasyon içinde yürüten şirket, 10 ili kapsayan yıkıcı depremden etkilenenlere yardım etmek için AFAD'a 10 milyon lira bağışta bulundu.

Söz konusu bağışların toplamı ise 12 milyon liraya denk geliyor.