Herkesin bildiği meşhur banka iflas etti! 23 bin kişinin parası yandı

Herkesin bildiği meşhur banka iflas etti! 23 bin kişinin parası yandı

Küresel ekonomik kriz başta Türkiye olmak üzere onlarca ülkeyi sarsmaya devam ederken son olarak bir bankanın iflası gerçekleşti.

Küresel ekonomik kriz sonucunda Türkiye ve dünya genelinde faaliyet gösteren dev kuruluşlar iflas etmeye devam ediyor. Koronavirüs salgınıyla dünyanın ticaret dengesi baştan aşağı değişti. Çok büyük firmalar bile bu süreçte sıkıntı çekti. Türkiye'de birkaç ay öncesine kadar pek iflas görülmüyordu.

banka-iflas.png

Seçimlerden sonra ekonomik krizin şiddetlenmesiyle ülke genelinde iflasların sayısı da artış gösterdi. Hiç iflas ihtimali verilmeyen büyük firmalardan bile iflas edenler oldu. Zorlu sürecin ne zaman sona ereceği merak edilirken hiç beklenmedik bir firma daha iflas etti.

adsiz.jpg

Çok sayıda kişinin adını bildiği bir banka iflas etti. Bankanın iflas etmesi ülke ve dünya gündemine bomba gibi düştü. En çok kar eden şirketler içinde bankalar yer aldığı için bu iflasa çok kişi inanmadı. Söz konusu bankanın iflasıyla 23 bin kişinin parası yandı.

bankalar.jpg

İflas eden bankada hesabı olan binlerce kişinin parası yok oldu. Dünyanın en büyük özel bankalarından biri olan Alfa Bank'ın Hollanda'daki alt kuruluşu ATB'nin iflasına yol açtı. İflasla ülke genelinde mağdur olan binlerce insan çözüm bekliyor. Bankadan ise henüz konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı.