Herkes müteahhit olamaz

Herkes müteahhit olamaz

KOMÜT, 2016 yılındaki faaliyetlerini değerlendirdi. KOMÜT Genel Başkanı Ekrem Demirci, "Müteahhitlik tanımı yeniden yapılmalı. Müteahhitlik belgesi almadan müteahhitlik yapılamayacak" dedi

Konya Müteahhitler Birliği (KOMÜT), KOMÜT İl Binası Toplantı Salonu’nda basın toplantısı gerçekleştirdi. KOMÜT' ün 2017'deki hedefleri ve eylem planları da konuşuldu. Toplantıya Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Uzbaş, Karatay Meclis Üyesi Ethem Örge, KOMÜT Genel Başkanı Ekrem Demirci, Genel Koordinatör Mustafa Kıcıkoğlu, KOMÜT Yönetim Kurulu ve çok sayıda üye katıldı.Yaptığı açılış konuşmasında programın hayırlara vesile olmasını dileyene Karatay Belediyesinin hizmetlerinden bahseden Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, “Müteahhitlik zor bir iştir. Emek, sabır ve dürüstlük ister. Bu yüzden Türkiye'deki en zor mesleklerin başlarında gelir. Karatay Belediyesi olarak her geçen gün kendini yenileyen ve çağa ayak uyduran bir belediyeyiz. Karatay'a tüm müteahhitleri ziyarete bekliyoruz. Ayrıca Karatay Belediyesi olarak müteahhitlerimize maddi ve manevi her yönden destek vermeye hazırız” dedi.

EN BÜYÜK HEDEF ÜYELERİN SORUNLARI

Daha sonra konuşmacı olarak kürsüye çıkan KOMÜT Genel Başkanı Ekrem Demirci, konuşmasına başlamadan önce İzmir'de meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden şehitlerimize başsağlığı, yaralalılara ise acil şifalar diledi. 2016 yılında Müteahhitler birliği olarak meslektaşlarının ve üyelerinin birçok anlamda sorun ve taleplerini değerlendirerek çözüm noktasında köprü olduğunu belirtti. Demirci, “Şu an birliğimiz 220 kişilik üye sayısına ulaşmış ve her geçen gün kaliteli ve saygın müteahhitleri bünyesine katarak hedeflerine daha çok kolay ulaşmanın gayreti içindedir. Üyelerimizden aldığımız güç ile müteahhitlerimize sorun oluşturan yaptırım ve yönetmenlikler gibi birçok alanda sorun oluşturan uygulamaların birlikte çözümüne gidilmiştir. Gerek belediyeler gerek kamu kuruluşları gibi bir çok alanda temaslar kurarak, yoğun mesai harcayarak Konya'mıza ve meslektaşlarımıza çözüm üretmiştir. 2016 yılı en büyük hedeflerimizden biri üyemizin sorunlarını dinlemek ve çözmek oldu. İstek ve talepleri olan meslektaşlarımızın genel anlamda sorunlarını çözmüştür ve bu hedeflerimiz 2017 yılında da aynı şekilde kararlılığını sürdürecektir. Ankara merkezli İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu'nun yönetiminde olmamız bize daha çok güç ve sorumluluk sağlamıştır” ifadelerine yer verdi.

HERKES MÜTEAHHİT OLMAMALI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) gibi bakanlıklar ve kurumlar ile sürekli temas halinde bulunarak Ankara'da uzun soluklu bir mesai geçirerek Türkiye'deki müteahhitler birlikleri ile birlikte çalışmalar yaptıklarını ifade eden KOMÜT Genel Başkanı Ekrem Demirci, “Müteahhitlik tanımını getirmek için artık her önüne gelenin müteahhit olamayacağını ilerideki kurumlar ile iletişime geçerek müteahhitlik belgesi almadan müteahhitliğe başlanılmayacağı bir kanun ve uygulama sunduk. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki bu konudaki taleplerimizi değerlendirerek bunun 2017 yılı için uygulamaya geçmesi için gerekli çalışmaların başlayacağının sözünü vermiştir. 2017 yılı sektörel olarak daha disiplinli ve daha kaliteli müteahhitlerin bir arada olduğu bir yıl olacaktır. Konya Ticaret Odası ve Tüyap ile birlikte bu yıl KOMÜT önderliğinde Konya Gayrımenkul Fuarı'na başlangıcını yaptık bu yıl birliğimizin desteği ve faaliyetleri ile daha farkı ve daha geniş bir fuar olacak” şeklinde konuştu.

Program müteahhitlerinde söz alarak durum değerlendirmesi yapılarak devam etti.

TOLGA PARLAK/MUHAMMET GÜMÜŞ

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum