‘Her yer Filistin’

‘Her yer Filistin’

Ankara'da düzenlenen, 'Her Yer Filistin, Hepimiz Filistinliyiz' mitingine 250 binden fazla kişi katıldı. Mitingde, İsrail soykırımına sessiz kalan Müslüman ülke liderleri ve kartel medya kınandı

MİTİNGE KONYA’DAN 100 OTOBÜS KALDIRILDI
Anadolu Gençlik Derneği, Hak-İş, Memur-Sen, MÜSİAD, Mazlumder başta olmak üzere  sivil toplum kuruluşları tarafından, katil İsrail’i protesto etmek amacıyla Ankara Sıhhiye Meydanı’nda düzenlenen ‘Her Yer Filistin, Hepimiz Filistinliyiz’ mitingine beklenenin üstünde katılım gerçekleşti. Büyük mitinge Konya Sivil Toplum Kuruluşları  yaklaşık 100 otobüs ile destek verdi.
MÜSLÜMAN ÜLKE LİDERLERİ VE MEDYAYA TEPKİ
Sıhhiye’nin bütün sokak ve yollarını dolduran yaklaşık 250 bin kişilik dev kalabalık, bebek katili cani İsrail’e lanet yağdırdı. “Vur vur Hamas vur, İsrail'e vur, Biz hepimiz buradayız, hepimiz Filistinliyiz, Müslümanların laneti, İsrail'i boğacak, Katil İsrail, Gazze’den defol” gibi İsrail aleyhine atılan sloganların yanında, zulme sessiz kalan özellikle Müslüman ülke liderleri ve kartel medyası aleyhine de çeşitli sloganlar atıldı.
FİLİSTİN’DE SON MÜSLÜMAN ŞEHİT OLANA KADAR…
Mitinge telefon ile bağlanarak bir konuşma yapan Hamas Temsilcisi Ziyad Ebu Ahmet, “Siz, Abdülhamid’in torunları olarak ümmetin yanında olduğunuzu gösterdiniz. Filistin'deki direniş Allah’ın izniyle devam edecek. Sizin bu desteğiniz gücümüze güç katmıştır. Filistin’de son Müslüman şehit oluncaya kadar direnişimiz devam edecek” dedi.


Zulme karşı tek yürek

“Her yer Filistin, Hepimiz Filistinliyiz” mitingine katılan 250 binden fazla kişi, bebek katili İsrail’i sert bir şekilde kınarken, Müslüman ülke liderleri ve kartel medyasını da uyardı

Türkiye’deki sivil toplum kuruluşları, vahşet ve soykırım terimlerini bile hafif bırakan saldırılarıyla Filistin’i kan gölüne çeviren bebek katili İsrail’i protesto etmek amacıyla Ankara Sıhhiye Meydanı’nda miting gerçekleştirmek üzere bir araya geldi. Diğer illerden de katılımın olduğu mitinge, Konya’dan da sivil toplum kuruluşları tarafından kaldırılan yaklaşık 100 otobüs ile katılım sağlandı. 250 bin insanın bir araya geldiği mitingde Türkiye tek yürek olup saat 10.00'da İsrail Büyükelçiliği önünde, Saat 13.00'te Ankara Sıhhiye Meydanı'nda buluştu. ‘Her Yer Filistin, Hepimiz Filistinliyiz’ Platformu çağrıcıları Anadolu Gençlik Derneği, Hak-İş, Memur-Sen, Müsiad, Mazlumder’in organize ettiği mitingde katil İsrail’e lanet yağdı. Sıhhiye’nin bütün sokaklarını doldurarak insan seli görüntüsü veren kalabalık, “Vur vur Hamas vur, İsrail'e vur, Biz hepimiz buradayız, hepimiz Filistinliyiz, Müslümanların laneti, İsrail'i boğacak, Katil İsrail, Gazze’den defol” sloganları atarak, Filistin’in yalnız olmadığını gösterdi.
“KANIMIZIN SON DAMLASINA KADAR MÜCADELEYE DEVAM”
Yüzbinlerce insanın bulunduğu Sıhhiye Meydanı’na Gazze’den telefonla bağlanan Hamas Temsilcisi Ziyad Ebu Ahmet kalabalığa seslenerek, “Siz, Abdülhamid’in torunları olarak ümmetin yanında olduğunuzu gösterdiniz. Filistin'deki direniş Allah’ın izniyle devam edecek. Sizin bu desteğiniz gücümüze güç katmıştır. Zaferimizi sizlere müjdeliyoruz. Filistin’de son Müslüman şehit oluncaya kadar direnişimiz devam edecek. Allah hepinizden razı olsun” dedi. Burada konuşan Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, “Misket bombalarıyla çocukları yakan, katliam yapan terörist İsrail, yeni bir oyun peşinde. Adına da ateşkes diyor. Biz bunu asla kabul etmiyoruz. Bu sahtekârlıktır. İşgal bitmeden, kan durmadan, ambargo bitmeden, ateşkes olmaz. Tarihten buyana İsrail, İslami Cihad’a, El Fetih’e ve Hamas’a saldırmıştır. Her saldırı sonrasında kendisi bozguna uğramıştır. Bu bozgunun hıncını çocuklardan ve kadınlardan çıkarıyor. Bu yüzyılın utancıdır. Bu dünya zavallıdır. Bu dünya yeniktir. Çünkü katliama sessiz kalmıştır. Ey dünyanın erdemli insanları daha nereye kadar bekleyeceksiniz. Yeryüzündeki bütün İsrail işbirlikçilerini kınıyorum. Bu soykırıma sessiz kalanlar yüreksiz ve onursuzdur. Küresel cinayetin sona erdirecek yegâne güç Mehmetçiktir. Barış gönüllüsü olarak Mehmetçik Gazze’yi kuşatmalıdır” dedi.
“BM’NİN İSMİ DEĞİŞMELİ”
Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise “Filistin, katil İsrail’den kurtuluncaya kadar eylemlerimiz devam edecek. Dünya devletlerinden bu vahşete dur diyecek ülke çıkmamasını üzüntüyle izledik. İslam ülkeleri sustu, BM seyretti. Genel Sekreter’in sustuğu BM’nin ismi değişmeli. Dağılmış milletler, duyarsız milletler, seyirci milletler... Ateşkesin arkasında duramayan, kendi binasına dahi sahip çıkamayan BM'ye soruyoruz. İsrail BM üyesi midir yoksa BM İsrail’in kölesi midir? Bush... İcraatlarıyla Ortadoğu’ya demokrasi getireceğim diyerek dünyayı sömüren Bush. Richeal... Genç bir ABD’li kızdı. Kimin yanında yer aldığı önemli değildi. Filistinli çocuklarının yanındaydı ve İsrail tankları altında ezildi. Rosa... O da ABD’li... 1955’te ABD’nin siyahları yasakladığı dışladığı dönemler... Rosa en ön koltukta oturuyor otobüste. Zencileri bugüne getiriyor. Obama’ya sesleniyorum. Bu vatandaşların kadar onurlu ol” ifadelerini kullandı. Ankara Sıhhiye Meydanı’nda yapılan miting, dua ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.