Her şey kanseri yenebilmek için

Her şey kanseri yenebilmek için

Konya'da yakalandığı cilt kanseri nedeniyle geçirdiği 14 ameliyata rağmen hastalığını bir türlü yenemeyen genç, umudunu kanserli hücrelerin çoğalmasını engelleyecek olan ilaca bağladı

Konya'da yakalandığı cilt kanseri nedeniyle geçirdiği 14 ameliyata rağmen hastalığını bir türlü yenemeyen genç, umudunu kanserli hücrelerin çoğalmasını engelleyecek olan ilaca bağladı.
Sezer Karaca (29) doğuştan başında bulunan benin zamanla şekil değiştirdiğini fark edince iki yıl önce bir hastaneye başvurdu. Hastanede Karaca'ya cilt kanseri teşhisi konuldu.
Demetevler Onkoloji Hastanesi'nde tedavisini yaptırmaya çalışan Karaca, bugüne kadar 4'ü büyük 14 ameliyat geçirmesine rağmen hastalığını bir türlü yenemedi.
Başına ve boyun kısmına yayılan kanserli hücreler nedeniyle zor günler yaşayan Karaca, hücrelerin çoğalmasını engelleyecek bir ilaç olduğunu öğrenince sevindi.
Ancak 21 günde bir toplam 4 doz kullanmak zorunda kalacağı ilacın ABD'den tek dozunun getirilmesinin 48 bin liraya mal olacağını öğrenince sevinci yarım kaldı.
Maddi imkansızlıklar yüzünden eli kolu bağlanan Karaca, arkadaşlarının da yardımıyla ilaç parası için sosyal paylaşım sitelerinde ''Kanser mi- O da neymiş-'' adıyla grup oluşturdu.
HASTALIĞIN TÜM VÜCUDUNU SARMASINDAN KORKUYOR
Sezer Karaca yaptığı açıklamada, rahatsızlığı nedeniyle zor günler yaşadığını söyledi.
Artık ameliyatlık bir durumunun kalmadığını, kanserli hücrelerin vücudunda yayılmasını engellemeye çalıştıklarını ifade eden Karaca, ilacı alacak para bulamayınca sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla bir yardım kampanyası başlattığını dile getirdi.
Valilikten gerekli izinleri alarak söz konusu girişimi başlattığını anlatan Karaca, ''Gördüğüm kemoterapi ve ameliyatlar bir işe yaramadı. Şimdi uzanacak bir yardım eli bekliyorum. Yardıma ihtiyacım var. Ben duygu sömürüsü yapmıyorum. Tek isteğim yaşamak'' dedi.
''HASTALIĞIN TEDAVİSİNDE BAŞKA ALTERNATİF YOK''
Karaca'nın tedavisini yapan Demetevler Onkoloji Hastanesi'nin doktoru ise ''Hastalığın tedavisinde alternatif olmadığı için ilaç getirilmek zorunda. Hastamızda kötü huylu bir kanser türü mevcut. Hastalık tekrar ediyor ve yüzeysel olarak yayılıyor. Hastamızın artık ameliyat şansı yok. Kanserli hücreleri ilaçla durdurmaya çalışacağız. Bu şekilde vücudun tüm organlarına hastalığın yayılması önlenecek'' diye konuştu.
AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.