Her bütçeye göre davetiye var

Her bütçeye göre davetiye var

Ramazan nedeniyle düğünlere mola verildi. Ramazan Bayramı'nda ve bayramdan hemen sonra düğün yapacak çiftler, bugünlerde davetiye bastırmak için matbaacıların yolunu tutuyor.

Ramazan nedeniyle düğünlere mola verildi. Ramazan Bayramı'nda ve bayramdan hemen sonra düğün yapacak çiftler, bugünlerde davetiye bastırmak için matbaacıların yolunu tutuyor. Matbaacılar talebi karşılamak için fazla mesai yapıyor. Düğün ve nikah merasimlerinin çoğalması, davetiye tasarımcıları ve baskısını yapan işletmecilerin kazancının yükselmesini sağlıyor. Artan talep davetiye basan işletmecilerin yüzünü güldürüyor. Tanesi 30 kuruşa da 5 liraya da davetiye var. 300 adet davetiye bastıran da bin adet davetiye bastıran da bulunuyor. Tasarıma harcanan emek ve kullanılan malzeme gibi unsurlar değerlendirilerek 100 adeti 30 liradan 5 bin liraya kadar değişebilen davetiyeler, çiftlerin özel günlerinin unutulmaz hatırası olarak da saklanıyor. Özel katalog ürünlerinin yanı sıra çiftlerin tercihleri doğrultusunda düğün davetiyesi hazırlayan işletmeler, gelin ve damadın mesleklerine uygun tasarımlarıyla da dikkat çekiyorlar. Uzun süredir matbacılık yapan Hikmet Yakışır, bayramda ve bayram sonrasında düğün yapacak olan çiftlerin şimdiden davetiyelerini bastırdığını, davetiyelerde çiftlerin pek lükse kaçmadığını söyledi.

Yakışır, "Davetiye fiyatları kalitesine göre değişiyor. Çiftler tarafından en çok tanesi 80 kuruş ila 1 lira arasındaki davetiyeler bastırılıyor. 5 liraya da davetiye bulunuyor. Ancak 5 liralık davetiye pek tercih edilmiyor. Çiftler davetiyede çok harcama yapmak istemiyor. Davetiyeler hatıra olarak da saklanıyor. Bu yüzden evlenecek çiftler, davetiyeleri özenle seçiyor. Düğün sezonunda bizim işlerimiz de artıyor. Talep arttığı için yüzümüz gülüyor" sözlerini kullandı.

KERİM ATICI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.